Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Február 14. 08:00, vasárnap | Bulvár
Forrás: mti - fotó: facebook.com/leomessi

Múzeumba került Messi rekorder futballcipője

Múzeumba került Messi rekorder futballcipője

A katalán Nemzeti Művészeti Múzeumban állították ki Lionel Messinek azt a futballcipőjét, amelyben a múlt év végén megdöntötte Pelé rekordját.

Az FC Barcelona argentin sztárjátékosa a lábbelit a Valladolid elleni, december 22-i bajnokin viselte, amelyen a katalán csapat játékosaként megszerezte 644. gólját, s ezzel megelőzte brazil elődjét, aki annak idején a Santos színeiben 643 találatig jutott.

A rekorder cipő, amelyet Messi ajánlott fel a múzeumnak, egy üvegkockába illesztve látható egy hónapon keresztül, a bemutatót követően pedig árverésre bocsátják. A befolyó pénzt rákbeteg gyerekek gyógyítására és családjaik segítésére fordítják - írta beszámolójában a Mundo Deportivo katalán sportlap, megemlítve, hogy a Barca csapatkapitányának karitatív tevékenysége is kiemelkedő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára