Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Augusztus 31. 07:25, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Munkahelyeket teremthet az internetes fejlesztés

Munkahelyeket teremthet az internetes fejlesztés

Rohamosan nőtt a mobilinternet-használók száma az elmúlt években. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium koncepciója szerint 2020-ig minden háztartásnak gyors, szélessávú hozzáféréssel kell rendelkeznie.

Az egyik szolgáltató szakértői szerint a gyorsabb internettel fejlődik a gazdaság, sőt új munkahelyeket is teremt a fejlesztés.

Huszlicska József, a Telenor műszaki vezérigazgató-helyettese a hírTV-nek kifejtette: „százezres nagyságrendben mérhető az, amennyivel több munkahelyet tudunk teremteni azzal, hogy az egész országot ellátjuk mobilinternettel”. Elmondta azt is: bővítik a hálózatunkat, tehát nem csak ott lesz elérhető a nagy sebesség, ahol korábban a 3G hálózatuk megvolt, hanem ezt bővítik.

A kormány úgynevezett szélessáv-koncepciója szerint 2014-re a háztartások több mint 70 százalékába kellene eljutnia a digitális szolgáltatásoknak, minőségi problémák nélkül. Ugyanennek a stratégiának a része az is, hogy bárki, bárhol hozzáférhessen legalább a mobil szélessávhoz.

Kiricsi Karola, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szóvivője elmondta: az utóbbi négy évben mind a vezetékes, mind a mobilinternet-előfizetések száma növekedett, viszont úgy tűnik, hogy a vezetékes internet-előfizetések száma csökkenő arányban növekszik. „Tehát megtorpant a vezetékes internet-előfizetések nagyarányú fejlődése, és inkább a mobilinternet-piac az, ahol egyre több az eladás. Egyébként talán a kettő között összefüggés is van, hiszen a mobilinternet helyettesítő terméke is lehet a vezetékes internetnek”.

Egyelőre a főváros és a vidéki területek szélessávú internetellátása között nagy a különbség. A kormány ezért pályázatokat hirdetett. A Gazdaságfejlesztési Operatív Programon belül 12 milliárd forint forintból 600 000 állampolgárhoz, 15 000 vállalkozáshoz és közintézményekhez jut el a szélessávú internet. (pr)

hírTV

Címkék: internet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.