Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2014. Augusztus 01. 10:00, péntek | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Miért nem tudunk ellenállni az édességnek?

Miért nem tudunk ellenállni az édességnek?

Egy hosszú, nehéz és kimerítő munkanap után mire sem vágyik az ember, mint egy kis kényeztető édességre. Azonban vannak, akik jobban ellen tudnak állni a kísértésnek...

...míg mások addig esznek, amíg a szemük előtt van a csábító finomság. Egy a Fox News-on megjelent tanulmány szerint a különbség az agyi aktivitásban keresendő.

A szakemberek régóta kíváncsiak arra, hogy egyeseknek miért van nagyobb önkontrolljuk, mint másoknak. Az új tanulmány keretében megállapították, hogy a jutalmazásért és az önkontrollért felelős agyi régiók aktivitása megmagyarázhatja ennek okát.

A vizsgálat keretében a résztvevők agyi területeinek aktivitását mérték meg, miközben magas zsírtartalmú, csábító ételekről mutattak képeket nekik. A 31 női résztvevőnek mutatott képek fele olyan magas kalória-és zsírtartalmú ételeket tartalmazott, mint a sajtburger, a sült krumpli vagy a desszertek. A többi képen természetről vagy éppen emberekről készült pillanatfelvételek voltak láthatóak.

Az ezt követő héten a résztvevőknek folyamatosan be kellett számolniuk arról, hogy mit ettek, sóvárogtak-e hizlaló ételek után és ha igen, engedtek-e a csábításnak.

Megállapították, hogy azok, akik a jutalomért felelős agyi régióban mutattak nagyobb aktivitást, nem igazán tudtak ellenállni a kísértésnek, míg azok, akiknek inkább az önkontrollért felelős régiójuk volt aktívabb, sikeresebben álltak ellen az édességeknek és a magas kalóriatartalmú ételeknek.

Címkék: édesség, életmód

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 15. 07:53, szerda | Életmód

Bemutatták G. Fodor Gábor Orbán kontra Soros című könyvét

2024. Május 13. 15:41, hétfő | Életmód

Bizonyos elektromos rollerekre is biztosítást kell kötni hamarosan

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfői közleményében.