Városlista
2023. május 29, hétfő - Magdolna

Hírek

2016. December 16. 11:24, péntek | PR

Mi lehet fontosabb, mint a nappali helyiség világítása?

Mi lehet fontosabb, mint a nappali helyiség világítása?

A nappali helyiség világítása tulajdonképpen évszaktól és napszaktól függetlenül kiemelt jelentőséggel bír.

A novembertől februárig tartó hónapokban gyakran már délután négy órakor szükség van a világítás felkapcsolására, de akár egy felhős nyári napon is nélkülözhetetlenek az itt elhelyezett világítótestek.

Napjainkban a lámpák és a csillárok szerepe már nem merül ki a puszta funkcionalitásban, ugyanis esztétikai és lakberendezési értékük felbecsülhetetlen. A nappali helyiség világítása terén az elter.hu tapasztalatai is azt mutatják, hogy az ízléses, igényes darabok nagy népszerűségnek örvendenek a vásárlók körében.

Csillárok az elegánstól az extravagánsig

A nappali kifejezetten az a helyiség, ahol többféle világítás típus helyet szokott kapni. Ami garantáltan nem hiányozhat innen, az nem más, mint a csillár. A klasszikus, hagyományos stílus kedvelői éppen úgy megtalálják számításukat a kínálatban, mint azok, akik a természetes színeket és anyagokat részesítenék előnyben. Főként nagy belmagasságú ingatlanok esetében érdemes a mutatós, méretes és látványos csillárok mellett letenni a voksot, hiszen ezek már csak nagyságukból adódóan is ilyen környezetben érvényesülnek maximálisan.

Beépíthető lámpák kreatív megoldásokhoz

A nappali helyiség világítása terén egyre nagyobb szerep jut a beépíthető lámpáknak. Nem csak állmennyezettel kombinálva érdemes mellettük letenni a voksot, hanem akkor is, ha süllyesztett világításról van szó, vagy a falak, polcok, dekorációs céllal kialakított mélyedések megvilágítását szeretnénk megoldani. A megfelelően elhelyezett fényforrásokkal egészen egyedi hangulatot kölcsönözhetünk a szobának, mely megállja a helyét egy baráti beszélgetés vagy akár romantikázás mellé is.

Hangulatfények minden mennyiségben

S h a már hangulatteremtésről van szó, akkor mindenképp említést érdemelnek azok a lámpák, melyekkel a helyiség egy-egy területét boríthatjuk ízléses fénybe. Ezek a típusok egyébként nem csak a kibocsátott fény jellegénél, de megjelenésüknél fogva is egészen különlegeset nyújtanak. A nappali helyiség világítása során célszerű gondolni arra, hogy a stílusteremtés érdekében sokszor csak a megfelelő fényforrásokra van szükség.

Állólámpák a klasszikustól és különlegesig

A mennyezeti lámpákon túl az állólámpák kerülnek leggyakrabban elhelyezésre a nappaliban. Ennek oka nem más, mint az, hogy sokszor nincs szükség a helyiség teljes megvilágítására, viszont a hangulatfények túl kevésnek bizonyulnak. Ilyenkor rendszerint az állólámpák kínálta lehetőségek mellett döntünk, amelyek változatos megjelenéssel szolgálják a lakberendezési célokat. A klasszikus fekete és fehér búrák mellett ma már sokféle színes típussal is találkozhatunk, de az extravagáns formavilágot magukénak tudó darabok sem hiányozhatnak a kínálatból.

Helyi megvilágítás kisebb fényforrásokkal

Minden nappaliban vannak olyan tárgyak, képek, festmények, melyeket szívesen középpontba állítanánk. A figyelem felhívásának remek eszköze lehet a falikar vagy a képmegvilágító lámpa, amik azonnal oda irányítják a tekintetet. A mediterrán lakberendezési stílushoz éppen úgy megtalálható az ideális kiegészítő világítás, mint a fiatalos, bohém, vagy éppen klasszikusan elegáns szobákhoz.

A nappali helyiség világítása terén változatos lehetőségeink vannak, érdemes tehát úgy választani a lámpák közül, hogy azok mind a berendezéshez, mind a belsőépítészeti kialakításhoz tökéletesen passzoljanak. Egy-két jól megválasztott darabbal stílust teremthetünk és ugyanakkor a funkcionalitást is tökéletesen érvényre juttathatjuk.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 25. 14:05, csütörtök | PR

Nyugdíjas házakban javítanak, karbantartanak

Meghívásos közbeszerzési pályázaton nyert ingatlanok javítását, karbantartását jelentő munkákat a Jánosik és Társai Kft.

2023. Május 25. 09:45, csütörtök | PR

K&H: a Furfangos forintok, az A-PRO-K, a Szerencsetallérok és a Pénzt vagy életet csapat nyerte a vetélkedőt

több mint 8700 diák vett rész a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőn

2023. Május 17. 10:50, szerda | PR

Pokorny Lia, Geszti Péter és más sztárok erősítik a 10 millió Fa 1%-os kampányát

Idén lesz négyéves a még mindig kezdeti lendületével robogó 10 millió Fa közösség, amely mint alapítvány, más ilyen szervezetekhez hasonlóan végre maga is gyűjtheti az adók 1 %-át.

2023. Május 12. 13:49, péntek | PR

Allergia vizsgálat

Allergia vizsgálat vérből – a pollen és ételallergia felderítésére