Városlista
2024. március 4, hétfő - Kázmér

Hírek

2016. December 16. 11:24, péntek | PR

Mi lehet fontosabb, mint a nappali helyiség világítása?

Mi lehet fontosabb, mint a nappali helyiség világítása?

A nappali helyiség világítása tulajdonképpen évszaktól és napszaktól függetlenül kiemelt jelentőséggel bír.

A novembertől februárig tartó hónapokban gyakran már délután négy órakor szükség van a világítás felkapcsolására, de akár egy felhős nyári napon is nélkülözhetetlenek az itt elhelyezett világítótestek.

Napjainkban a lámpák és a csillárok szerepe már nem merül ki a puszta funkcionalitásban, ugyanis esztétikai és lakberendezési értékük felbecsülhetetlen. A nappali helyiség világítása terén az elter.hu tapasztalatai is azt mutatják, hogy az ízléses, igényes darabok nagy népszerűségnek örvendenek a vásárlók körében.

Csillárok az elegánstól az extravagánsig

A nappali kifejezetten az a helyiség, ahol többféle világítás típus helyet szokott kapni. Ami garantáltan nem hiányozhat innen, az nem más, mint a csillár. A klasszikus, hagyományos stílus kedvelői éppen úgy megtalálják számításukat a kínálatban, mint azok, akik a természetes színeket és anyagokat részesítenék előnyben. Főként nagy belmagasságú ingatlanok esetében érdemes a mutatós, méretes és látványos csillárok mellett letenni a voksot, hiszen ezek már csak nagyságukból adódóan is ilyen környezetben érvényesülnek maximálisan.

Beépíthető lámpák kreatív megoldásokhoz

A nappali helyiség világítása terén egyre nagyobb szerep jut a beépíthető lámpáknak. Nem csak állmennyezettel kombinálva érdemes mellettük letenni a voksot, hanem akkor is, ha süllyesztett világításról van szó, vagy a falak, polcok, dekorációs céllal kialakított mélyedések megvilágítását szeretnénk megoldani. A megfelelően elhelyezett fényforrásokkal egészen egyedi hangulatot kölcsönözhetünk a szobának, mely megállja a helyét egy baráti beszélgetés vagy akár romantikázás mellé is.

Hangulatfények minden mennyiségben

S h a már hangulatteremtésről van szó, akkor mindenképp említést érdemelnek azok a lámpák, melyekkel a helyiség egy-egy területét boríthatjuk ízléses fénybe. Ezek a típusok egyébként nem csak a kibocsátott fény jellegénél, de megjelenésüknél fogva is egészen különlegeset nyújtanak. A nappali helyiség világítása során célszerű gondolni arra, hogy a stílusteremtés érdekében sokszor csak a megfelelő fényforrásokra van szükség.

Állólámpák a klasszikustól és különlegesig

A mennyezeti lámpákon túl az állólámpák kerülnek leggyakrabban elhelyezésre a nappaliban. Ennek oka nem más, mint az, hogy sokszor nincs szükség a helyiség teljes megvilágítására, viszont a hangulatfények túl kevésnek bizonyulnak. Ilyenkor rendszerint az állólámpák kínálta lehetőségek mellett döntünk, amelyek változatos megjelenéssel szolgálják a lakberendezési célokat. A klasszikus fekete és fehér búrák mellett ma már sokféle színes típussal is találkozhatunk, de az extravagáns formavilágot magukénak tudó darabok sem hiányozhatnak a kínálatból.

Helyi megvilágítás kisebb fényforrásokkal

Minden nappaliban vannak olyan tárgyak, képek, festmények, melyeket szívesen középpontba állítanánk. A figyelem felhívásának remek eszköze lehet a falikar vagy a képmegvilágító lámpa, amik azonnal oda irányítják a tekintetet. A mediterrán lakberendezési stílushoz éppen úgy megtalálható az ideális kiegészítő világítás, mint a fiatalos, bohém, vagy éppen klasszikusan elegáns szobákhoz.

A nappali helyiség világítása terén változatos lehetőségeink vannak, érdemes tehát úgy választani a lámpák közül, hogy azok mind a berendezéshez, mind a belsőépítészeti kialakításhoz tökéletesen passzoljanak. Egy-két jól megválasztott darabbal stílust teremthetünk és ugyanakkor a funkcionalitást is tökéletesen érvényre juttathatjuk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat

2024. Február 13. 14:59, kedd | PR

K&H: iskolapadba ülhetnek a bankárok

a mesterséges intelligencia forradalmasítja a bankszférát

2024. Február 13. 14:48, kedd | PR

K&H: több mint 90 ezer gyerek mérte össze pénzügyi tudását

minden korábbinál népszerűbb a K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedő

2024. Február 05. 14:57, hétfő | PR

Tarolt a rezsi és az agrár CO2 kalkulátor

A legjobb ökoszisztéma építő & fenntarthatósági cégek közé választották a K&H-t