Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Október 25. 06:00, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Meteorológia: több hullámban jelentős mennyiségű eső érkezik

Meteorológia: több hullámban jelentős mennyiségű eső érkezik

Kitart az enyhe idő, de több hullámban összességében jelentős mennyiségű eső érkezik a hét végéig - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján kedden közzétett videóból.

Az előrejelzés szerint két hidegfront hozza a csapadékot: az egyik kedd éjszaka vonul át a Kárpát-medence felett, a másik pedig pénteken érkezik, ekkor az ország nagy részén hullhat kiadós, bőséges eső.

Kedd éjszaka sokfelé várható eső, zápor, az ország déli részén zivatarok is kialakulhatnak, amelyeket erős, viharos széllökések kísérhetnek, de a zivataroktól függetlenül is nagyobb területen lehetnek erősebb széllökések. Hajnalban 11 és 16 Celsius-fok közötti hőmérséklet várható.

Szerdán hajnalban délnyugat felől szakadozni kezd a felhőzet és a csapadék is megszűnik, a front felhőzete és az összefüggő csapadékzóna északkelet-kelet felé elhagyja az országot. Közepesen, időszakosan erősen felhős lesz az ég, és további záporok előfordulhatnak. A csúcshőmérséklet 15 és 20 fok között alakul.

Csütörtökön és szombaton csak szórványosan fordulhat elő kisebb eső, zápor. Pénteken viszont kiadósabb, áztató esőre van esély, az ország nagyobb részén 10-20 milliméternyinél több csapadék is lehullhat. Utána pár napra csendesebbre fordul az időjárás, ezzel együtt nő a köd valószínűsége.

Címkék: eső, időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.