Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2024. Február 03. 12:04, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Mentőszolgálat: jól működik az új alapellátási ügyelet

Mentőszolgálat: jól működik az új alapellátási ügyelet

2024 február elsején Pest és Fejér vármegye is csatlakozott az országos alapellátási ügyeleti rendszerhez - tájékoztatta az Országos Mentőszolgálat pénteken az MTI-t.

A sajtóközlemény szerint Pest vármegye 18 és Fejér vármegye 7 ügyeleti telephelyén orvosok, mentőtisztek és diplomás APN szakemberek (Advanced Practice Nurse) látják el a betegeket.

Az első napon Pest vármegyében 118 beteget láttak el, közülük 32-en gyermekek, illetve 18 év alatti fiatalok voltak. Négy esetben a telefonos tanácsadás elegendőnek bizonyult, 96 beteget valamely ügyeleti telephelyen részesítettek ellátásban, 18 az otthonában kapta meg a szükséges ügyeleti ellátást - írták.

Fejér vármegyében az első napon 96 beteget láttak el, közülük 35-en gyermekek, illetve 18 év alatti fiatalok voltak. 24 esetben a telefonos tanácsadás elegendőnek bizonyult, 68 beteget valamely ügyeleti telephelyen részesítettek ellátásban, 4 beteg az otthonában kapta meg az ügyeleti ellátást.

A mentőszolgálat közlése szerint a Pest vármegyei háziorvosi ügyeletekben átlagosan óránként 1 beteget kellett ellátni, Fejérben a háziorvosi ügyelet átlagos betegforgalma 1,5 fő/óra volt.

Felhívták a figyelmet arra, hogy valamennyi ügyeleti telephely vegyes ügyeletként működik, vagyis gyermekek és felnőttek ellátására egyaránt alkalmas. Az új ügyeleti rendszer felépítésének és működésének vármegyékre vonatkozó részletei a www.mentok.hu/ugyelet linkre kattintva elérhetők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet