Városlista
2022. június 28, kedd - Levente, Irén

Hírek

2011. December 10. 15:00, szombat | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Melegszik a tenger

Melegszik a tenger

Folyamatosan melegszik az Északi-tenger, amely 2011-ben korábban kevés alkalommal tapasztalt hőmérsékleteket mutatott.

Novemberben az Északi-tenger felszíni hőmérséklete egy Közép-Európa feletti hosszan tartó őszi magas légnyomású időszak következtében emelkedett az 1969-ben kezdett feljegyzések óta mért harmadik legnagyobb értékre – közölte a német tengerhajózási és hidrográfiai hivatal (BSH) csütörtökön. A 11 Celsius-fokos hőmérséklet 1,4 Celsius-fokkal van az éves átlag felett.

A víz melegedésének hátterében az intenzív napsugárzás mellett a déli irányból érkező enyhe szelek állnak, melyek meleg atlanti-óceáni vizet hajtanak a La Manche-csatornán át a Jylland-félsziget északi részének irányába.

Az Északi-tenger vize csak Schleswig-Holstein és Alsó-Szászország partjainál volt hidegebb, mint a nyílt vízen – átlagosan egy Celsius-fokkal. Ennek oka, hogy a szárazföldi szelek a felszínre hajtják a hűvösebb vizeket.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 27. 18:13, hétfő | Belföld

A terézvárosi házomlás súlyos sérültje a Budapesti Operettszínház egyik táncosa

Súlyosan megsérült a terézvárosi házomlásban a Budapesti Operettszínház egyik táncművésze, aki éppen munkahelyére tartott - közölte a teátrum hétfőn az MTI-vel.

2022. Június 27. 17:03, hétfő | Belföld

Szijjártó: komoly kihívások előtt áll az európai gazdaság és az autóipar is

Ahogy az európai gazdaság egésze, úgy az európai autóipar is komoly kihívások előtt áll a következő időszakban - hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter hétfői Facebook-bejegyzésében.

2022. Június 27. 14:09, hétfő | Belföld

Többfelé is folytatódik a szúnyoggyérítés

A következő napokban Budapest nyolc kerületében, valamint tíz Borsod-Abaúj-Zemplén és 128 Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen gyérítik a szúnyogokat

2022. Június 27. 13:08, hétfő | Belföld

Egy rablógyilkos rágyújtotta a lakást az őt tetten érő idős asszonyra

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 35 éves férfi ellen többszörösen minősülő emberölés bűntette miatt, aki 2021 szeptemberében bemászott az általa korábbról ismert idős nő lakásába.