Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. December 24. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Melegfront, eső, ónos eső – ilyen időnk lesz karácsonykor

Melegfront, eső, ónos eső – ilyen időnk lesz karácsonykor

Melegfront érkezett az éjjel, néhol plusz 10 Celsius-foknál is melegebb lehet. A karácsonyi hétvégén többfelé várható eső, ónos eső, de havazás is - közölte a Meteorológiai Szolgálat csütörtökön a Facebook-oldalán.

Hangsúlyozták, hogy "nagy a bizonytalanság", de az egyik legesélyesebb forgatókönyv szerint havazás leginkább az Északi-középhegység térségében várható. Ónos eső, fagyott eső elsősorban a Dunántúl északi részén, a Dunakanyar térségében, valamint a hajnali óráktól már az Északi-középhegység térségében is lehet. Nógrád megyében akár nagyobb mennyiségű ónos eső is lehetséges.

Péntek délelőtt várhatóan fokozatosan esőbe vált át a csapadék, legkésőbb az északkeleti területeken - tették hozzá.

Az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez eljuttatott előrejelzése szerint pénteken a délnyugati harmadban helyenként szakadozottá válik a felhőzet, másutt erősen felhős, borult idő valószínű. Északkeleten a havazás egyre inkább havas esőbe, majd esőbe vált át, közben fokozatosan gyengül, majd megszűnik. Napközben az Észak-Dunántúlon, míg este inkább a déli megyékben várható eső. Mindenütt megerősödik a szél is, délen egy-egy viharos lökés is lehet. Hajnalban mínusz 1 és plusz 10 fok közötti értékek várhatók. A nappali csúcsértékek plusz 3 és 14 fok között várhatók.

Szombaton, karácsony első napján egyre többfelé várható eső, az Északi-középhegység tágabb térségében havas eső, havazás, néhol átmeneti ónos eső is lehet. A délkeleti, déli megyékben kiadósabb mennyiség is hullhat. Hajnalban mínusz 3 és plusz 9 fokot mérhetnek, a szélcsendesebb, átmenetileg kevésbé felhős tájakon lesz hidegebb az idő. Kora délután plusz 2-12 fok várható.

Vasárnap több hullámban valószínű eső. Az Északi-középhegység tágabb térségében havas eső, havazás, néhol átmeneti ónos eső is lehet. A hőmérséklet hajnalban mínusz 4 és plusz 7, a kora délutáni órákban plusz 1 és 10 fok között várható - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni