Városlista
2024. június 20, csütörtök - Rafael

Hírek

2012. November 18. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Mégsem volt földrengés Tiszabercelnél

Mégsem volt földrengés Tiszabercelnél

A korábbi információkkal ellentétben nem történt földrengés a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszabercel körzetében szombat délelőtt - tájékoztatta közleményben a MTA CSFK Geodéziai és Geofizikai Intézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma az MTI-t.

Az intézet közlése szerint a Magyarországon és a szomszédos országokban működő on-line szeizmológiai állomások által mért szeizmogramok valós időben jutnak el az obszervatórium budapesti adatközpontjába, ahol az adatok számítógépes feldolgozásával automatikus földrengés-detektálás történik.
Előfordulhat azonban olyan eset, hogy a Föld egy Magyarországtól távol eső pontján kipattanó rengés esetén tévesen Magyarországra kerül az automatikusan meghatározott epicentrum, ahogy ez ebben az esetben is történt - olvasható a szeizmológiai obszervatórium közleményében.
Korábban a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság tájékoztatta az MTI-t arról, hogy enyhe földrengés volt Tiszabercelnél, amely sem személyi sérülést, sem anyagi kárt nem okozott, és emberi szervezet számára nem volt érezhető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 20. 16:45, csütörtök | Belföld

A hétvégén is folytatódik a kánikula

A hétvégén is folytatódik a kánikula: szombaton 28-36 Celsius-fok várható, majd vasárnapra némileg csökken a meleg, és elszórtan záporok-zivatarok jelenhetnek meg, a legmelegebb órákban 27-33 fok valószínű

2024. Június 20. 16:44, csütörtök | Belföld

Agrometeorológia: a száraz időjárás kedvez az aratásnak

Az elmúlt napok nagyrészt száraz időjárása kedvez az aratásnak, de a forróság az érésben lévő búzának sem tesz jót - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.

2024. Június 19. 06:00, szerda | Belföld

Hőség- Harmadfokú riasztás lépett életbe

Harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére szerda nulla órától szombat éjfélig az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján