Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2023. Február 03. 13:49, péntek | Külföld
Forrás: mti

Megnyílt a Mol első lengyelországi töltőállomása

Megnyílt a Mol első lengyelországi töltőállomása

A Krakkót és Varsót összekötő S7-es gyorsforgalmi út mellett megnyílt pénteken a Mol első lengyelországi töltőállomása - közölte a kurier.plus lengyel hírportál a magyar cég ügyfeleknek címzett közleményére hivatkozva.

Az S7-es gyorsforgalmi út Krakkó felé, Klemencice pihenőhelyén működő töltőállmás az első, amely Lengyelországban a Mol márkája alatt működik, egyúttal első a 33 Mol márkájú lengyelországi pihenőhely közül - írták.

Az SP834 számú klemencicei töltőállomáson Lengyelországban először vásárolható a Mol-márkájú üzemanyag: a 95-ös és a 100-as oktánszámú EVO ólommentes benzin, valamint az EVO Diesel és az EVO Diesel Plus üzemanyagok - idézik a Mol közleményét.

A Mol tavaly december elején zárta le a PKN Orlen lengyel állami tulajdonú energiavállalattal, valamint a PKN Orlen által átvett Grupa Lotosszal kötött megállapodást, több mint 410 lengyelországi, korábban a Lotos márkája alatt működő töltőállomás megvásárlásáról.

Korábbi tájékoztatásuk szerint a jelenleg még Slovnaft Polska márkanév alatt működő töltőállomásokkal együtt a Mol csoport csaknem 500 töltőállomáson nyújt majd kiskereskedelmi szolgáltatásokat Lengyelországban.

A Mol lengyelországi terjeszkedése összhangban van a vállalat stratégiai célkitűzéseivel, amelynek értelmében a kelet-közép európai régió meghatározó szereplője kíván lenni a jövőben is - írták.

A Mol csoport 1997 óta van jelen Lengyelországban. A Mol részvényeit 2004 óta a varsói tőzsdén is jegyzik - a Budapesti Értéktőzsde mellett -, és külföldi befektetőinek közel 20 százaléka lengyel.

Fotó: MOL

Címkék: Lengyelország, mol

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.