Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Július 18. 08:03, hétfő | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Megdőlt a napi hidegrekord hajnalban

Megdőlt a napi hidegrekord hajnalban

Megdőlt a napi hidegrekord vasárnap hajnalban - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

A bejegyzés szerint miközben az elmúlt napokban egy újabb várható erőteljes melegedés "szolgáltatja a beszédtémát", az előzetes adatok alapján vasárnap új napi minimumhőmérsékleti rekord született.

Az egyik északi völgyben fekvő állomás ugyan egytized fokkal, de alulmúlta a 2017-ben ugyanott mért 5,5 Celsius-fokos rekordot. Így az új július 17-ei hidegrekord 5,4 fok, amit a Nógrád megyei Zabaron regisztráltak.

Kitértek arra is, hogy a július 17-ei rekord (az eddigi és az új is) jóval magasabb a környező napok legalacsonyabb értékeihez képest. Így bár hétfő reggel is előfordulhatnak 5-6 fokos minimumok a hidegre érzékeny helyeken, a napi hidegrekord - az 1989-ben Szokolyán mért 3,9 fok - "nem igazán forog veszélyben".

Az előrejelzés szerint a jövő héten melegszik az idő. Hajnalban egyre inkább 10-20 fok körüli minimumok várhatók, míg a maximumok többfelé 35 fok felett várhatók.

Címkék: hideg, hidegrekord, nyár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.