Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2019. Október 01. 07:13, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Még várják a jelentkezéseket a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj-programba

Még várják a jelentkezéseket a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj-programba

Október 11-ig lehet jelentkezni a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj-programba, amelynek célja, hogy a pedagógusképzésben részt vevő hallgatók oklevelük megszerzése után

a tankerületi központok által fenntartott köznevelési intézményekben helyezkedjenek el - közölte a központ hétfőn az MTI-vel.

Azt írták, az egységes, osztatlan tanárképzésben, illetve gyógypedagógia alapképzési szakon tanuló hallgatók jelentkezését várják, az anyagi támogatásért cserébe a hallgatók - oklevelük megszerzése után - a tankerületi központok fenntartásában működő köznevelési intézményekben helyezkednek el. Az ösztöndíj havi összege a tanulmányi eredményektől és a választott szaktól függően továbbra is 25, 50 vagy 75 ezer forint.

A központ a felsőoktatási intézménybe idén felvett hallgatók, illetve azok jelentkezését várja, akik már korábban megkezdték tanulmányaikat.

Az ösztöndíjakat a hallgatói jogviszony ideje alatt kaphatják a támogatottak, akiknek vállalniuk kell, hogy az általuk megjelölt három megye valamelyikében, legalább az ösztöndíj folyósítási idejének megfelelő ideig állami fenntartású intézményben tanítanak.

Az ösztöndíjprogram 2013/2014-es tanévi indulása óta a Klebelsberg Központ 2903 ösztöndíjas szerződést kötött, eddig összesen 3,6 milliárd forintot fizettek ki ösztöndíjra. A programnak köszönhetően 2018 szeptembere óta 269 ösztöndíjas helyezkedett el a tankerületi központok fenntartásában működő köznevelési intézményekben.

Bővebb információ a Klebelsberg Központ honlapján olvasható (http://kk.gov.hu/klebelsberg-kepzesi-osztondij).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során