Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2012. Február 27. 07:01, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Még külföldön is bevetnék a magyar tűzszerészeket

Még külföldön is bevetnék a magyar tűzszerészeket

Egy tartalékos-zászlóaljat hoznának létre a Honvédelmi Minisztérium (HM) legnagyobb társasága, a HM EI Zrt.-n belül, századonként egy-egy tűzszerészszakasszal.

A tűzszerészek külföldön is munkát vállalhatnának, például aknamentesítést végezhetnének – tudta meg a Magyar Nemzet Borbíró Zoltántól, a HM hadiipari cégeinek elnökétől.

Tartalékos zászlóaljat hoznának létre a Honvédelmi Minisztérium (HM) legnagyobb társasága, a HM EI Zrt. keretein belül, századonként egy-egy tűzszerészszakasszal – mondta a Magyar Nemzetnek a HM-cégek elnöke. Borbíró Zoltán szerint a magyar tartalékos tűzszerészek külföldön is munkát vállalhatnának, például aknamentesítést is végezhetnének.

A HM EI Zrt. központi irányítása alá veszi a honvédelmi tárca hadiipari vállalatait is, közös lesz a gazdasági, pénzügyi, jogi irányítás, és egységesen végzik a beszerzéseket. A Honvédelmi Minisztérium legnagyobb társaságának kell értékesítenie a honvédség feleslegessé vált ingatlanjait és eszközeit, miközben egyedülálló fejlesztéseken is dolgozik, például mobil konténert gyártott az országos arzénmentesítéshez, pilóta nélküli repülőgépei pedig itthon és külföldön is hasznosíthatók.

A Magyar Nemzet úgy tudja, az idén nyáron elindulhat a háromdimenziós NATO-radar építése Medinán. A lap információi szerint a lokátor építési engedélyét már véleményezhetik a szakemberek. Az összes szakhatóság hozzájárulásával kiadott engedély birtokában legkésőbb augusztus végén kezdődhet meg az építkezés.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel