Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Április 20. 18:04, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

MÁV: elkezdődött az új típusú jegy- és bérletautomaták próbaüzeme

MÁV: elkezdődött az új típusú jegy- és bérletautomaták próbaüzeme

Elkezdődött a MÁV-Start új típusú jegy- és bérletautomatáinak 60 napos utasforgalmi próbaüzeme, a 13 automatát a Nyugati és a Keleti pályaudvaron tesztelik - közölte a MÁV kedden az MTI-vel.

A közleményben ismertetik, hogy az éles próbaüzemet követően, várhatóan nyár végén kezdődhet meg további 362 új típusú automata telepítése, így heti átlagban 15 darabbal bővül majd a MÁV-Start meglévő automata állománya 2022 februárjáig.

Az új automaták beszerzésének összköltsége az eszközökkel és kiegészítő költségekkel együtt 4,6 milliárd forint, amit saját forrásból finanszíroz a MÁV-Start. Az automatákat, közbeszerzési eljárás eredményeként a Traco Zrt. szállítja - közölték.

Az új készüléket elsősorban a győri, az esztergomi, a szobi, a veresegyházi, a székesfehérvári, a pusztaszabolcsi, a hatvani, a ceglédi, az újszászi, a lajosmizsei és a kunszentmiklós-tassi vasútvonalon telepítik majd.

Az automaták közül 100 kizárólag bankkártyás, 275 pedig vegyes, azaz kártyás és készpénzes fizetésre is alkalmas.

A MÁV az első automatákat 2013-ban állította forgalomba, 2020-ban pedig már 166 ilyen készülék működött. A MÁV adatai szerint 2021-ben a jegyek 45,2 százalékát jegypénztárban, 27,7 százalékát online - webes felületen vagy a MÁV applikáción keresztül -, 15,1 százalékát jegykiadó automatákból veszik az utasok.

A tájékoztatás szerint a vasúttársaság a felhasználói elégedettséget online kérdőívvel vizsgálja, amely a jegyértékesítési folyamat végén felugró QR kóddal érhető el.

Címkék: bérlet, jegy, máv, vasút, vonat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.