Városlista
2024. február 22, csütörtök - Gerzson

Hírek

2012. Január 16. 06:51, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Martonyi: a kilépés államcsődhöz vezetne

Martonyi: a kilépés államcsődhöz vezetne

Értelmetlen az Európai Unióból való kilépésről beszélni, mert az csak államcsődhöz vezetne, tovább növelve Magyarország kiszolgáltatottságát – nyilatkozta Martonyi János külügyminiszter a köztévében.

A tárcavezető hangsúlyozta, megállapodásra törekednek az IMF-el és az Európai Bizottsággal, de ez nem jelenti azt, hogy minden feltételt elfogadnának.

Államcsődhöz vezetne az Unióból történő kilépés – mondta Martonyi János, annak apropóján, hogy a Jobbik szombaton EU-ellenes, zászlóégetéssel kísért demonstrációt szervezett. A külügyminiszter szerint erről részletesen beszélni sem érdemes, a felvetésnek ugyanis nincs értelme. Martonyi az m1 Lényeg című műsorában alaptalan és komolytalan találgatásnak nevezte azt is, hogy Brüsszel csak személycserék és politikai változások árán járulna hozzá a készenléti hitelhez – azt ugyanakkor elismerte, hogy nehéz tárgyalásokra számítanak az Európai Bizottsággal és a Nemzetközi Valutalap vezetőségével.

A külügyminiszter egyértelművé tette, hogy a kormány megállapodásra törekszik, ez azonban nem jelenti a feltétel nélküli megadást. Minden tárgyalható, den nem minden elfogadható - fogalmazott Martonyi János. (A beszélgetést a köztévén vasárnap este láthatják az érdeklődők – írja a hirado.hu.)

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség/ archívum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 22. 15:37, csütörtök | Belföld

Enyhe, de esős, szeles idő várható a hétvégén

A megszokottnál enyhébb idő várható a hétvégén is, a hőmérséklet csúcsértéke továbbra is bőven 10 Celsius-fok felett alakul, de többször kell esőre, záporra számítani, és a szél is gyakran lesz élénk, olykor erős

2024. Február 22. 15:32, csütörtök | Belföld

Kocsis Máté: Sulyok Tamást jelöli a Fidesz-KDNP államfőnek

Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság jelenlegi elnökét jelölik köztársasági elnöknek a kormánypártok

2024. Február 22. 09:27, csütörtök | Belföld

Két hajó égett az alsóörsi kikötőben

Egy vitorlás hajó és egy segédmotoros elektromos hajó égett a Veszprém vármegyei alsóörsi kikötőben - közölte a katasztrófavédelem csütörtök reggel a honlapján.

2024. Február 22. 09:23, csütörtök | Belföld

KSH: bruttó átlagkereset 655 600 forint volt 2023 decemberében

2023 decemberében a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 655 600, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 451 300 forint volt.