Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Március 10. 14:01, szombat | Belföld
Forrás: mno / Magyar Nemzet

Maradhat a gázár?

Maradhat a gázár?

Csekély az esélye annak, hogy áprilisban emelkedjen a gáz lakossági ára – tudta meg a Magyar Nemzet.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a lap gázáremeléssel kapcsolatos megkeresésére közölte: a januári, 4,2 százalékos tarifadrágulás fedezte az energiahordozók világpiaci ármozgását. A kormány változatlanul fontosnak tartja a rezsiköltségek kordában tartását, és mindent megtesz azért, hogy az energiaárak a lakosság teherviselő képességéhez illeszkedő módon és mértékben alakuljanak – idézi az NFM válaszát a Magyar Nemzet szombati száma.

Az idei év elején bevezetett minimális áremelést a fogyasztók zavartalan téli ellátása miatt kezdeményezte a tárca, mert – mint írják – 2011 végén a földgáz világpiaci árának alakulása és a forint árfolyamváltozása miatt a minisztérium megítélése szerint az ellátás biztonsága nem lett volna szavatolható a korábbi végfogyasztói árszint fenntartása mellett.

A lap emlékeztet rá, hogy a hazai szabályozott gáztarifa egyrészt az orosz hosszú távú szerződésalapján érkező fűtőanyag, másrészt pedig a nyugat felől bejövő piaci gáz árából áll össze. Utóbbiára a gazdasági válság 2008-as kezdete óta jóval alacsonyabb a kelet felől érkező földgáz díjánál.

Magyar Nemzet / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére