Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Április 22. 07:55, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu

Már nyáron rendelhető lesz az elektromos BMW i3

Már nyáron rendelhető lesz az elektromos BMW i3

A napokban belső forrásból szivárgott ki egy valósnak tűnő információ a BMW első teljesen elektromos szériamodelljével, az i3-mal kapcsolatban: az ötajtós típus végleges változata állítólag már július legvégétől vagy augusztustól megrendelhető lesz, tehát a zöld gondolkodású, tehetős potenciális ügyfelek még a nyár folyamán befizethetnek álmukra.

A megnevezett dátumok a gyári információk szerint egyelőre kizárólag előrendeléseket takarnak, az autó ugyanis csak néhány hónappal később tündökölhet végleges formájában. A bajorok minden bizonnyal a szeptemberi frankfurti autószalonra időzítik a hivatalos bemutatót, a debütálást követően pedig még az ősz folyamán, október vége körül megérkezhetnek az első darabok a márkakereskedésekbe.

A rendkívül modern, karbon vázzal büszkélkedő praktikus kisautó rögtön két formában fogja kelletni magát: egy kizárólag villanymotoros és egy egyelőre ismeretlen paraméterekkel rendelkező, aggregátként funkcionáló benzinmotorral kiegészített változatban – utóbbi összesen akár 300 kilométeres hatótávra lesz képes, míg az egyszerűbb, villanyos i3-mal 130-160 kilométert teljesíthetnek a leendő ügyfelek. Mindkét modell csúcsteljesítménye 170 lóerő, ami kitűnő menetteljesítményeket garantál a relatíve könnyű felépítésnek köszönhetően. Az árakkal kapcsolatban egyelőre nincsenek pontos információk, ám amennyiben hinni lehet az előzetes híreknek, a kizárólag villanymotoros i3 35 ezer, míg a benzines-elektromos körülbelül 38 ezer fontot kóstálhat, ami 12-13 millió forintnak felel meg.

Ezzel az i3 ára körülbelül az BMW 5-ös sorozatéval lesz összehasonlítható, és amennyiben tényleg sikerül a fenti összegek ellenében kínálni a négykerekűt, az elektromos BMW nem lesz drágább a hasonló koncepciójú Opel Amperánál, és körülbelül a Nissan Leaf szintjén mozoghat.

A propelleres márka második i-sorozatú járműve is rövidesen megérkezhet: állítólag 2014-ben számíthatunk az i8 sportautó végleges debütálására. Az összkerékhajtású, 360 lóerős hibrid sportautó döbbenetesen alacsony fogyasztás mellett produkál majd kitűnő menetteljesítményeket, de a fejlettségnek ára van: körülbelül 35 millió forintos indulóra számíthatunk.

Címkék: autó, bmw

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során