Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2015. Szeptember 15. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: MTI - fotó: illusztráció

Magyarországon rendkívül gyorsan növekszik az ipar teljesítménye

Magyarországon rendkívül gyorsan növekszik az ipar teljesítménye

Magyarországon rendkívül gyorsan növekszik az ipar teljesítménye, júliusban minden régióban bővült a termelés

- mondta Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán hétfőn este.
Kifejtette: továbbra is a gépjárműgyártás, ezen belül is a közúti járművek gyártása, illetve a háztartási elektronikai cikkek termelése mutat nagyon jó eredményt.

Az államtitkár rámutatott arra, hogy az ipar növekedésének jelentős munkahelyteremtő hatás is van, az 5-nél több munkavállalót foglalkoztató cégeknél júliusban 2,8 százalékkal bővült a foglalkoztatottak száma, bár sok helyen hiányzik a szakképzett, motivált munkaerő.

Glattfelder Béla hangsúlyozta, hogy a magyar ipari termékek iránt belföldön is egyre nagyobb az igény, a magyar ipar belföldi értékesítése is növekedni tudott, ez mutatja a hazai vásárlóerő erősödését is.

Az államtitkár szerint az ipari rendelésállomány júliusi 11 százalékos emelkedése az előző év azonos időszakához képest - a német és az észak-amerikai konjunktúrát is figyelembe véve - előre vetíti az ipari termelés második fél évi növekedését is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Belföld

Másodfokú hőségriasztás lép életbe péntektől vasárnapig

Meghosszabbítja, de harmadfokról másodfokra módosítja a hőségriasztást az ország egész területén az országos tisztifőorvos péntektől vasárnap éjfélig

2024. Július 18. 07:48, csütörtök | Belföld

Bemutatták a Ganz elektromos midibuszát

Bemutatták szerdán Budapesten a cseh-magyar koprodukcióban készült GANZ-SOR EBN8 nevű elektromos midibusz prototípusát - közölte a magyar gyártó az MTI-vel.

2024. Július 17. 08:00, szerda | Belföld

Maruzsa Zoltán: a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek

A megrendelt tankönyvek gyártása a napokban fejeződik be a debreceni Alföldi Nyomdában, a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek - közölte a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára sajtótájékoztatón kedden.