Városlista
2022. január 18, kedd - Piroska

Hírek

2017. Július 25. 14:58, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Lopott benzint vett rendszeresen három rendőr

Lopott benzint vett rendszeresen három rendőr

Orgazdasággal vádol a Budapesti Nyomozó Ügyészség három rendőrt, akik rendszeresen vásároltak egy üzemanyagtolvaj bűnszervezettől - közölte a fővárosi főügyészhelyettes kedden az MTI-vel.

Fürcht Pál közleményében azt írta: összesen nyolc emberrel szemben emeltek vádat bűnszervezetben elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmények miatt. Az eljárás korábban a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentésére indult.

Az ügy elsőrendű és másodrendű vádlottja korábban egy budapesti benzinkúton dolgozott kútkezelőként, munkaviszonyuk azonban 2011-ben megszűnt. A vádirat szerint a két férfi ezután üzemanyag-szállító sofőrökkel együtt elhatározta, hogy rendszeresen gázolajat és benzint lopnak a teherautókból.

A szervezés az első- és a másodrendű vádlott feladata volt, és az ő dolguk volt az is, hogy folyamatosan kapcsolatot tartsanak a sofőrökkel. Utóbbiak részesedésért cserébe oda hajtottak a járművekkel, ahova az irányítók mondták, a helyszíneken pedig az erre a célra rendszeresített csövekkel az üzemanyagot naponta többször leszívták, majd üzemanyag-tároló kannákba töltötték. Az első- és a másodrendű vádlott ezután az ellopott üzemanyagot értékesítette az aktuális kiskereskedelmi árnál kedvezőbb áron, literenként átlagosan 280-310 forintért.

Az ügy harmad- és negyedrendű vádlottja az ügyészség szerint 2014-től segített az ellopott üzemanyag tárolásában és továbbértékesítésében. Az üzemanyagot földbe ásott tartályban, illetve zárt ajtóval védett garázsban tartották, és onnan értékesítették.

Az ügyészség szerint a vádlottak 2014 májusa és 2015 áprilisa között legalább 36 ezer liter üzemanyagot tulajdonítottak így el.

Az ügy ötödrendű vádlottja az egyik sofőr, a hatod-, a heted- és a nyolcadrendű vádlott pedig rendőr, ők a vád szerint a lopott üzemanyagból rendszeresen vásároltak úgy, hogy tisztában voltak azzal, az üzemanyag bűncselekményből származik.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség öt embert bűnszervezetben, üzletszerűen, jelentős értékre elkövetett sikkasztással, az eltulajdonított üzemanyagból vásárló három rendőrt pedig üzletszerűen elkövetett orgazdaság bűntettével vádolja.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 18. 07:00, kedd | Belföld

Elítéltek egy magát titkosügynöknek kiadó csalót

Jogerősen négy év börtönre ítélt a bíróság egy férfit, aki magas beosztású titkosügynöknek adta ki magát, és áldozatai bizalmába férkőzve több mint 26 millió forintot csalt ki a sértettektől

2022. Január 18. 05:00, kedd | Belföld

Elkészült az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye

Elkészült az április 3-ai országgyűlési választás és a vele egy napon rendezett országos népszavazás hirdetménye, hamarosan elkezdik kiszállításukat a választási irodákhoz,

2022. Január 17. 18:05, hétfő | Belföld

Rálőttek egy határőrre a Szentpéterfa-Eberau határátkelőnél

Rálőttek egy osztrák határőrre hétfő délelőtt a magyar-osztrák határon, a Szentpéterfa-Eberau határátkelőhely közvetlen közelében.

2022. Január 17. 17:03, hétfő | Belföld

Enyhén emelkedik a szennyvízben a koronavírus-örökítőanyag koncentrációja

Ismét enyhén emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) hétfőn internetes oldalán.