Városlista
2022. január 18, kedd - Piroska

Hírek

2018. Október 25. 10:31, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Lopott autóalkatrészek miatt 15 évet is kaphat egy férfi

Lopott autóalkatrészek miatt 15 évet is kaphat egy férfi

Mintegy 200 millió forint értékű lopott autóalkatrész vásárlása miatt emelt vádat a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség egy 33 éves férfi ellen – tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei főügyész csütörtökön az MTI-t.

Takács Péter közleménye szerint a férfit 35 bűncselekménnyel vádolják, egy rendbeli különösen nagy értékre, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett orgazdasággal és 34 rendbeli üzletszerűen elkövetett, egyedi azonosító jellel való visszaéléssel.

A vádirat szerint a férfi által megvásárolt, összesen 739 alkatrész mindegyike új volt, és az egyik legnagyobb német hátterű hazai autóipari cég tulajdona volt. 34 motorblokkot a vádlott úgy vásárolt meg, hogy nem volt rajtuk azonosító szám, mert azt korábban eltávolították.

A megszerzett autóipari termékeket a férfi Győr-Moson-Sopron megyei és Veszprém megyei ingatlanokon tárolta.

A vádlottal szemben 15 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 18. 07:00, kedd | Belföld

Elítéltek egy magát titkosügynöknek kiadó csalót

Jogerősen négy év börtönre ítélt a bíróság egy férfit, aki magas beosztású titkosügynöknek adta ki magát, és áldozatai bizalmába férkőzve több mint 26 millió forintot csalt ki a sértettektől

2022. Január 18. 05:00, kedd | Belföld

Elkészült az országgyűlési választás és a népszavazás hirdetménye

Elkészült az április 3-ai országgyűlési választás és a vele egy napon rendezett országos népszavazás hirdetménye, hamarosan elkezdik kiszállításukat a választási irodákhoz,

2022. Január 17. 18:05, hétfő | Belföld

Rálőttek egy határőrre a Szentpéterfa-Eberau határátkelőnél

Rálőttek egy osztrák határőrre hétfő délelőtt a magyar-osztrák határon, a Szentpéterfa-Eberau határátkelőhely közvetlen közelében.

2022. Január 17. 17:03, hétfő | Belföld

Enyhén emelkedik a szennyvízben a koronavírus-örökítőanyag koncentrációja

Ismét enyhén emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) hétfőn internetes oldalán.