Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2012. Szeptember 19. 13:58, szerda | Belföld
Forrás: MTI

LMP-szóvivők: Gyurcsány megint hazudik

LMP-szóvivők: Gyurcsány megint hazudik

A párt szóvivői szerint Gyurcsány Ferenc volt kormányfő valótlanságokat állított az LMP-ről keddi rádióinterjújában.

A Demokratikus Koalíció elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: mivel az LMP részt vesz a választási eljárási törvény parlamenti vitájában, felvetődik a gyanú, hogy "kifizették azzal, hogy eltörlik az ajánlócédula-gyűjtést, ami nagyon nagy problémákat okozott az LMP-nek". Utalt arra, hogy feltételezése szerint a Fidesz az előző választáson "közreműködött" az LMP ajánlószelvényeinek összegyűjtésében, és ma is azt vélelmezi, hogy "létezik a Fidesz és az LMP között egyfajta együttműködés".
Csiba Katalin és Heltai László, az LMP szóvivői az MTI-nek szerdán küldött közleményükben valótlannak minősítették a volt miniszterelnök állításait. Megjegyezték: Gyurcsány néhány nappal korábban még együtt akart működni az LMP-vel, amelyről most viszont azt állítja, hogy a Fidesszel működik együtt.
Az LMP azon dolgozik, hogy megnyerje az elmúlt 22 év kormányzásából kiábrándult szavazók támogatását - írták a párt szóvivői, hozzáfűzve, hogy az országnak "lassan visszafordíthatatlan károkat okozó" kétharmados Fidesz-többség javarészt "a Gyurcsány Ferenc kormányzása idején csúcsosodó bizonytalanság és kiszámíthatatlanság eredménye".
"Mivel Gyurcsány Ferenc minden megszólalása Orbán Viktort erősíti, az LMP az ország érdekében nem kíván többé reagálni a volt miniszterelnök megnyilvánulásaira" - olvasható a közleményben.
A választási feliratkozás terve elleni egyhetes éhségsztrájkját befejező Gyurcsány Ferenc a DK szombati nagygyűlésén arra kérte az MSZP-t és az LMP-t, hogy pártjához hasonlóan bojkottálják a választási eljárási törvény vitáját. Az LMP már másnap jelezte, hogy ott lesz a parlamenti vitában, majd kedden a szocialisták is így döntöttek.

Címkék: Pártok-LMP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket