Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2023. Augusztus 16. 07:00, szerda | Bulvár

Lezuhant az egyetlen magántulajdonban lévő, repülő MiG-23-as Amerikában

Lezuhant az egyetlen magántulajdonban lévő, repülő MiG-23-as Amerikában

A gép a Michigan állambeli Belleville-ben, a Yankee Air Museum Thunder over Michigan légi bemutatója során zuhant le. Földet éréskor egy közeli apartmanház egyik parkolójában lévő üres járműveknek csapódott, és az egyik lakóépületet alig kerülte el - írja a444.hu.

A repülőgép ezután a helyi média beszámolói szerint „tűzgolyóvá vált” nem sokkal azelőtt, hogy a mentőegységek megérkeztek volna a helyszínre. A földről sűrű, fekete füstfelhők gomolyogtak az égbe. A videófelvételeken két rövid lángcsóva is látszik, ezek a katapultülések rakétáinak felvillanásai.

Az egykor a Szovjetunióban gyártott gépet a haditengerészet egy texasi nyugalmazott pilótája, Dan Filer vezette. A gép az övé volt, korábban azt mondta róla, hogy ez az egyetlen magántulajdonban lévő repülő MiG-23-as a világon.

A MiG-23 típust 1979-től a Pápán szolgáltak, 1992-től a 47. Pápa Harcászati Repülőezred Sámán százada repülte.

Fotó: Facebook - Air Forces

Címkék: baleset, MIG-23

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.

2024. Július 15. 09:14, hétfő | Bulvár

Ennyi maradt a balatonfüredi görög faluból - Videó

A Balaton Televízió friss videója szerint már csak az egykori szökőkút maradványai emlékeztetnek Balatonfüreden arra, hogy egyszer volt ott egy görög falu is.

2024. Július 13. 08:40, szombat | Bulvár

Ejtették a gondatlan emberölés miatt emelt vádat Alec Baldwin ellen

A bíróság ejtette a gondatlanságból elkövetett emberölés vádját és megszüntette az Alec Baldwin filmszínész elleni büntetőeljárást, ami egy westernfilm forgatásán az operatőr halálával végződő 2021-es tragédia miatt indult.

2024. Július 11. 07:59, csütörtök | Bulvár

Romániában a lakott településeket megközelítő medvék kilövését javasolja a környezetvédelmi miniszter

Romániában a lakott településeket megközelítő medvék elaltatását vagy kilövését javasolja Mircea Fechet környezetvédelmi miniszter.