Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Január 11. 18:00, kedd | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Letartóztatták a lőfegyvert rejtegető ukrán férfit

Letartóztatták a lőfegyvert rejtegető ukrán férfit

Letartóztatta a lőfegyvernek minősülő légpuskát rejtegető, a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai által elfogott ukrán férfit a Szolnoki Járásbíróság

- közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség közleményben kedden az MTI-vel. A döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett.

A 42 éves férfi a rendelkezésre álló adatok szerint 2021. áprilistól, akkori élettársa szolnoki lakásában, majd kapcsolatuk megszakadását követően gépkocsijában tárolt, rejtegetett egy emberi élet kioltására alkalmas, lőfegyvernek minősülő légpuskát. A fegyver tartására hatósági engedéllyel nem rendelkező gyanúsított a puskát 2020 őszén szerezte ismeretlen személytől - írták.

Az Ukrajnában többszörösen büntetett férfi munkavállalási célú tartózkodási engedélye tavaly nyáron lejárt, azt követően jogosulatlanul tartózkodott Magyarország területén, és más bűncselekmény gyanúja miatt is körözték.

A TEK munkatársai 2022. január 7-én, Budapesten fogták el a férfit - közölték.

A Szolnoki Járási Ügyészség lőfegyverrel visszaélés miatt tett indítványt az ukrán férfi letartóztatására, mert fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábon hagyása esetén elrejtőzne a bűnüldöző hatóságok elől, és előélete alapján tartani kell attól is, hogy újabb bűncselekményt követne el - olvasható a közleményben.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészség indítványát alaposnak ítélte, letartóztatta az ukrán férfit. A gyanúsított és védője fellebbezése folytán a kényszerintézkedésről a Szolnoki Törvényszék, mint másodfokú bíróság dönt véglegesen - tájékoztatott az ügyészség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.