Városlista
2024. február 22, csütörtök - Gerzson

Hírek

2012. Január 12. 07:19, csütörtök | Belföld
Forrás: Stop.hu/Autolabor.hu

Lenyomozza a lakhelyünket az új 3-as BMW? - VIDEÓ

Lenyomozza a lakhelyünket az új 3-as BMW? - VIDEÓ

Spórolást segítő navigációs rendszer és 6,3 literes fogyasztás jár hozzá.

Mivel az Egyesült Államok számít a hibrid hajtású autók első számú piacának, egyáltalán nem meglepő, hogy a BMW a Detroiti Autószalonra időzítette a hibrid 3-as premierjét. Az 5-ös sorozathoz hasonlóan a 3-as ActiveHybrid meghajtásáról is a 3.0 literes, soros hathengeres benzines erőforrás gondoskodik, kiegészülve az automataváltóba integrált, 55 lóerős teljesítményre képes elektromotorral. A rendszer összteljesítménye így 335 lóerő, maximális nyomatéka pedig 450 Nm.

A kecsegtető értékek mellett baráti fogyasztást is ígérnek a bajorok, ami 6,3 litert jelent 100 kilométerre vetítve. Ezt segíti elő a navigációs rendszer is, ami a minél költséghatékonyabb autózás érdekében az útvonal tervezésekor figyelembe veszi a forgalom mértékét, a sebességkorlátozásokat és a szintkülönbségeket is. Ezt úgy kell elképzelni, hogy ha például a tervezett útvonalon szerepel nagyobb emelkedő, akkor a rendszer tudja, hogy a tetejéig elhasználhatja az akkumulátorban lévő energiát, mert lefelé a fékezések során újra tudja tölteni azt.

Külön érdekesség, hogy a BMW tervei szerint a rendszer megjegyzi majd a vezetési szokásokat, így kikapcsolt navigáció esetén is el tudja látni a sofőrt hasznos tanácsokkal. Ez persze még fejlesztés alatt van, hiszen a mindennapi útvonalak "megjegyzésével" sérülhetnek a tulajdonos személyiségi jogai.

Megvásárolhatod! Mikor érkezik? Olvasd el az Autolabor.hu oldalon!

Címkék: bmw

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 22. 15:37, csütörtök | Belföld

Enyhe, de esős, szeles idő várható a hétvégén

A megszokottnál enyhébb idő várható a hétvégén is, a hőmérséklet csúcsértéke továbbra is bőven 10 Celsius-fok felett alakul, de többször kell esőre, záporra számítani, és a szél is gyakran lesz élénk, olykor erős

2024. Február 22. 15:32, csütörtök | Belföld

Kocsis Máté: Sulyok Tamást jelöli a Fidesz-KDNP államfőnek

Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság jelenlegi elnökét jelölik köztársasági elnöknek a kormánypártok

2024. Február 22. 09:27, csütörtök | Belföld

Két hajó égett az alsóörsi kikötőben

Egy vitorlás hajó és egy segédmotoros elektromos hajó égett a Veszprém vármegyei alsóörsi kikötőben - közölte a katasztrófavédelem csütörtök reggel a honlapján.

2024. Február 22. 09:23, csütörtök | Belföld

KSH: bruttó átlagkereset 655 600 forint volt 2023 decemberében

2023 decemberében a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 655 600, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 451 300 forint volt.