Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Május 10. 07:33, csütörtök | Bulvár
Forrás: infovárosok

Közös futással ünneplik sztárjaink az EU-s csatlakozás 14. évfordulóját

Közös futással ünneplik sztárjaink az EU-s csatlakozás 14. évfordulóját

Így készül Kovács Katalin, Molnár Andi és Gömöri András Máté a május 13-i Európa-napi fesztiválra

Több híresség is rajthoz áll az EU-s futáson május 13-án, vasárnap a budapesti Szabadság téren. Az Európa-napi fesztivál délelőtti csúcspontján uniós tagságunk 14. évfordulóját szimbolizálva 14 km-es táv vár a sportbarátokra, akik váltóban is teljesíthetik a teljesen akadálymentes pályát. A háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Kovács Katalin, Molnár Andrea táncművész, valamint Gömöri András Máté színész-műsorvezető már izgatottan készülnek a közös futásra.

Az évről évre egyre több résztvevővel zajló, ingyenes, előregisztrációhoz kötött EU-s futáson idén rajthoz áll a népszerű műsorvezető, Tatár Csilla, Molnár Andrea táncművész, valamint Michl Juli színésznő, Gömöri András Máté színész-műsorvezető, illetve a többszörös Európa-, világ- és olimpiai bajnok kajakos, Kovács Katalin is.

„Az élsport befejezése után rendszeresen jártam futni és heti 4-5 alkalommal az uszodába is ellátogattam, azonban egy sérülés miatt ez az utóbbi időben kimaradt az életemből. De a mozgás szeretete ugyanúgy megmaradt, hiszen a kislányommal rengeteget járunk játszótérre, ahol néha jobban elfáradok, mint egy edzésen. Az EU-s futáson való részvételemet tekinthetjük egyfajta visszatérésnek a futás világába. A kísérőprogramokra is nagyon kíváncsiak vagyunk, Lucát főleg a játszóház, engem pedig a gyönyörű környezet és a zenei programok érdekelnek” – mesélte Kovács Katalin, arra célozva, hogy az egész napos, ingyenes fesztiválon remek koncertek – köztük a Budapest Bár és a Pál Utcai Fiúk – és gyermekprogramok is várják a kilátogatókat.

Molnár Andi táncművész is egészségtudatos életmódot folytat: odafigyel az étkezésére, na és persze heti több alkalommal is mozog valamit. Rendszeresen fut, személyi edzőhöz és csoportos jógaórákra jár, a városban pedig általában biciklivel közlekedik. De vajon hogyan készül a május 13-ára?

„Teljesen tudatosan, méghozzá a páromtól kapott okosóra segítségével” – válaszolta Andi. „Folyamatosan nyomon követem a teljesítményemet és ezt napról napra javítom. Reményeim szerint így jutok el addig a pontig, hogy a futáson már nagy magabiztosággal álljak a rajtvonalhoz.”

Az eseményen ott lesz Gömöri András Máté is, aki évek óta komolyabban sportol és pontosan tudja, hogy minden az akaraton múlik.
„Ahhoz, hogy az ember át tudjon lendülni a saját tűréshatárán, ahhoz először fejben kell eldöntenie, hogy sikerülni fog-e neki. Főleg a futásnál nagyon fontos az akarat és az, hogy úgy kezdjünk neki az előttünk álló távnak, hogy a szemünk előtt egyértelmű célok lebegjenek. Miután teljesítettem az általam kitűzött célt, biztos vagyok benne, hogy a helyszínen lévő többi programot is megnézzük a párommal” – nyilatkozta Máté.

A sportbarátok idén váltóban is teljesíthetik a távot. Michl Juli színésznő például a hamarosan induló Pacsi! kutyás magazin műsorvezetőjével, Molnár Karesszal indul. Ott lesz a helyszínen Kevin kutya is, aki a közönség soraiból „szurkol” majd nekik. Kilátogat a helyszínre Fenyvesi Zoli, alias wheelchairguy is.

Az Európa-napi rendezvényeket az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája szervezi együttműködésben a Miniszterelnökséggel és a Fővárossal. A programok ingyenesek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára