Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Április 21. 05:02, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztrációk: pixabay

Korszerűsítik a strandokat, júniusban már nyitnának

Korszerűsítik a strandokat, júniusban már nyitnának

A koronavírus-járvány miatt elhalasztják az új debreceni nagyerdei strand május végére tervezett megnyitását, de több helyen a fenntartók azt remélik, hogy júniustól vagy legkésőbb júliustól

- ha óvintézkedések mellett is - fogadhatnak majd fürdőzőket. A Balatonnál várhatóan májusban sem indulhat el a hajózási szezon.

Az új debreceni nagyerdei strand május végére tervezett megnyitását a járvány miatt elhalasztják, de amint a helyzet javul, azonnal megnyitják a létesítményt - közölte Iván Aurél, az önkormányzat sajtófőnöke hétfőn az MTI-vel. Tájékoztatása szerint az Aquaticum Debrecen Strand beruházási munkálatai jól haladnak. A komplexumban 5700 négyzetméter vízfelülettel 15 medencét építenek, 8 csúszdát helyeznek el, 12 méter magasan napozóteraszt alakítanak ki és külön "gyerekvilágot" hoznak létre.

A hajdúszoboszlói Hungarospa fürdőkomplexum dolgozói jelenleg szabadságon vannak, április végén kezdődik meg a felkészülés a nyitásra - mondta Czeglédi Gyula polgármester az MTI-nek. Hozzátette: most dolgozzák ki azokat az óvintézkedéseket, amelyeket a nyitás után várhatóan bevezetnek. Ezek közé sorolta a fürdővendégek hőmérőzését a beléptetéskor, fertőtlenítőszerek kihelyezését, a belépők számának maximálását a fedett részlegekben, a termál- és élményfürdőben. Azt mondta, legkésőbb július 1-jén szeretnék megnyitni a hajdúszoboszlói strandot, de a legfontosabb szempontnak a fürdővendégek egészségbiztonságát tekintik.

Balatonfüreden 150 millió forintból újulnak meg a strandok a 2017-ben megkezdett fejlesztési program részeként. "Május végére szeretnénk végezni az összes felújítással. Úgy készülünk, hogy június elején, közepén kinyithatjuk a város strandjait. Optimista vagyok, mindenesetre felkészülünk, amint az országos helyzet lehetővé teszi, megfelelő színvonalon tudjuk fogadni majd a vendégeket" - közölte Somogyi László, a városi strandokat üzemeltető Probio Zrt. vezérigazgatója a város honlapján.

A tivadari tiszai szabadstrand júniustól üzemelne, megnyitása a szakhatóság engedélyeitől függ - mondta Danó Sándor polgármester az MTI-nek. Nyíregyházán valamennyi, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. fenntartásában lévő fürdő és a Fürdőház határozatlan ideig zárva tart, részlegeik nem vesznek fel új foglalásokat.



A Gyulai Várfürdőben karbantartási és felújítási munkálatokat végeznek, zajlik a nagymedence takarítása, tisztítják a szűrőket, javítják a burkolatokat. A kupolás wellnessrészben ipari alpinisták festik, burkolják, csiszolják a tetőteret. Emellett a parkban - az Almásy-kastély egykori parkjában - növelik a zöldterületet. Kun Miklós ügyvezető igazgató a napokban a megyei lapnak azt mondta, "úgy készülünk, mintha a nyáron már érkezhetnének hozzánk a vendégek".

A békéscsabai Árpád Gyógy- és Strandfürdőben, valamint a gyomaendrődi Liget Gyógyfürdőben is előrehozott karbantartási munkálatokat végeznek, és bíznak a mielőbbi újranyitásban.

A Tisza-tó fővárosának tartott Tiszafüred polgármestere, Ujvári Imre szerint még túl korai megmondani, hogy mikor nyitnak ki a város strandjai. Hozzátette: minden héten értékelik a járványügyi helyzetet és a kormány intézkedéseivel összhangban azonnal jelzik, ha lehetőség nyílik a korlátozások enyhítésére.

A Kecskeméti Fürdő, valamint a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark megnyitásának lehetőségeit is a veszélyhelyzet befolyásolja, amit folyamatosan figyelemmel kísér az üzemeltető Hírös Sport Nonprofit Kft. - mondta Székely Lilla kommunikációs és marketing osztályvezető az MTI-nek.

A baranyai strandok MTI által megkérdezett üzemeltetői még nem döntöttek a nyitás időpontjáról. Többjük valószínűsítette, hogy május közepe felé határozhatják meg legkorábban ezt az időpontot, a szezon előkészítését illetően is éppen ezért a kivárások a jellemzőek. Komolyabb fejlesztés a harkányi fürdő szabadtéri medencéinél folyik.

A Balatonnál a járvány miatt várhatóan májusban sem indulhat el a hagyományosan húsvétkor kezdődő hajózási szezon - közölte Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) vezérigazgatója hétfőn az MTI-vel. Hozzátette: remélik, hogy júniusban egy "csökkentett üzemmód" beindításához már adottak lesznek a feltételek, de még ez is több tényezőtől függ.

Nem indulnak el május 1-jén a Fonyód és Badacsony közötti, hagyományos majális-hajójáratok sem, hiszen a kikötőket lezárták - közölte Hidvégi József, Fonyód polgármestere a közösségi oldalán, miután egyeztetett erről a Bahart vezetésével és Badacsony polgármesterével is.

A Bahart honlapján az olvasható, hogy a menetrendi hajózás áprilisban egész hónapban szünetel, a kompjáratokat ritkították. A balatoni komp a veszélyhelyzet idején nem szállít gyalogosokat, kerékpárosokat és motorosokat.

Címkék: fürdő, nyitás, strand

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során