Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2015. Január 20. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Korrigálhatnak a bankadón?

Korrigálhatnak a bankadón?

Marad, de csökkenhet a banki különadó - írja a Napi Gazdaság hétfői számában. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a lapnak adott interjúban elmondta: folyamatosan egyeztetnek a bankszövetséggel, látják, hogy a mostani növekedés egy alacsony hitelezési szintnél alakult ki.

Folyamatosan egyeztetnek a bankszövetséggel - mondta a Napi Gazdaságnak Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter a lapnak arról is beszélt, ha a hitelminősítők objektíven értékelik Magyarország teljesítményét, akkor kijárna már egy felminősítés.

'Ha ezen tudunk segíteni, akkor az idei tervezettnél magasabb növekedési pályára állhat a gazdaság. A kormány érdeke egybeesik a pénzintézetek érdekével, ezért ha meg tudjuk találni azt a pontot, ahol a bankadó korrekciójával, de nem kivezetésével, ösztönözni tudjuk a kereskedelmi banki hitelezést, akkor szerintem ilyen megállapodás már a közeljövőben létrejöhet' - fogalmazott Varga Mihály.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket