Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Március 20. 09:08, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Kormányszóvivő: Magyarország újabb humanitárius segítséget nyújt

Kormányszóvivő: Magyarország újabb humanitárius segítséget nyújt

Magyarország újabb humanitárius segély nyújt Ukrajnának: hamarosan az egészségügyi ellátáshoz szükséges eszközökből álló szállítmányt indítanak útnak

- mondta el Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a hivatalos közösségi oldalára szombaton feltöltött videóban.

Elmondta, hogy az orvosi csipeszek, ollók, érfogók, műszertálcák, infúziós kellékek, orvosmechanikai eszközök, gyógyszerek és kötszerek mellett több ezer sebészeti műtőkesztyű előkészítése már megkezdődött az állami egészségügyi tartalékból. A szállítmányt a következő napokban útnak is indítják a katasztrófavédelem közreműködésével.

A kormányszóvivő felidézte, hogy a kormány már korábban is szállított orvosi és orvostechnikai eszközöket Ukrajnába. A háború kitörése előtt 120 lélegeztetőgépet juttattak kárpátaljai és más ukrajnai kórházakba, az elmúlt napokban 200 lélegeztetőgépet, 250 betegmonitort, 25 központi monitort, száz infúziós pumpát, valamint vérszállító zsákokat adományoztak és a magyar honvédség is biztosított már egészségügyi felszerelést Ukrajnának.

Szentkirályi Alexandra kiemelte, hogy ezen felül a magyar kormány minden Ukrajnából menekülő egészségügyi ellátását biztosítja, a tartósan itt maradók a magyar állampolgárokkal megegyező egészségügyi ellátásra és védőoltásokra jogosultak.

A kormány határozott abban, hogy Magyarországnak ki kell maradnia az ukrajnai háborúból, azonban humanitárius segítségnyújtásra továbbra is kész - mondta Szentkirályi Alexandra.

"Magyarország segít, Ukrajna számíthat ránk" - hangsúlyozta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.