Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Július 05. 14:17, kedd | Belföld
Forrás: HírTV

Könnyebb helyzetbe kerülnek a vendéglátósok

Könnyebb helyzetbe kerülnek a vendéglátósok

Könnyítéseket tartalmaz és csökkenti a bürokráciát az a rendelet, amely az élelmiszer-biztonság új szabályait rögzíti a vendéglátóiparban.

 

A szabályozás szerint a papírmunka könnyítése mellett az éttermekben nem kell már külön hűtőben tartani az ételeket. Egy térben is tárolhatják őket, ha légmentesen zárhatók. Egyszerűbb lesz a kitelepülés is a környékbeli fesztiválokra, falunapokra. 40 kilométeres körzetben a vendéglátósoknak a jövőben nem kell engedélyt kérniük.

Háber Tamás, a Magyar Vendéglősök Ipartestületének tiszteletbeli elnöke a rendelkezés kapcsán úgy véli: „a gyakorlati szempontok kerültek előtérbe”. Mint mondta: „nagyon hosszas vita volt a témával kapcsolatban, de a jogalkotó is belátta azt, hogy az egyszemélyes felelősség a döntő érv ebben, nem adminisztrációs kényszer az, ami előreviszi az ügyeket. A kormánynak egyébként is a bürokrácia csökkentése a célja, és ebben a törvényalkotásban ez már megjelent”.

Júliustól a korábbinál hosszabb ideig, három napig tárolható a fagylalt. A mozgóárusoknak jól látható helyen kell feltüntetniük a cukrász nevét és címét.

„Örülünk neki, hogy egységes szerkezetbe foglalták az élelmiszer-higiéniai és fagylaltgyártási szabályokat” – mondta Magda Attila, a Pécsi Magda Cukrászda ügyvezetője, hozzátéve: „úgy gondolom, hogy mindenképpen könnyítés lesz a vállalkozásoknak, illetve a most induló és működő vállalkozásoknak, hogy utána tudnak nézni, hogy milyen követelményeknek kell megfelelniük”.

A vendéglátók ipartestülete az ellenőrzések megkönnyítésére etikai kódexet készítene. (pr)

hírTV

Címkék: undefined

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.