Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Április 22. 05:01, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Kiváló minőségű a magyarországi csapvíz

Kiváló minőségű a magyarországi csapvíz

A magyarországi csapvíz kiváló minőségére is felhívja a figyelmet a Magyar Víziközmű Szövetség (Mavíz), az E.ON pedig digitális tananyagot kínál az április 22-i Föld napja alkalmából.

Mint a Mavíz MTI-hez kedden eljuttatott közleményében kiemelik, hogy a csapvíz kiváló minőségű és a háztartások csaknem 100 százalékában rendelkezésre áll. Nem érdemes ezért műanyag palackokban, zsugorfóliázva ivóvizet vásárolni, hanem "nyissuk meg a csapot és fogyasszuk az onnan kifolyó - legszigorúbban ellenőrzött élelmiszert - a csapvizet".

A Föld napja kezdeményezés minden év áprilisában felhívja a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. Az 1970-ben, Amerikában indult mozgalom hamar világméretűvé nőtt. Magyarországon először 1990-ben tartották meg ezt a világnapot, amelynek célja, hogy gondolkodásunk középpontjába kerüljön a Föld megóvása. Az idén ez a világnap is más megvilágításba kerül - olvasható.

Mint írják, a természet folyamatosan küldi a vészjelzéseket árvizek, aszályok, extrém időjárási körülmények formájában. Össze kell fognunk ahhoz, hogy megmenthessük a Földet - hangsúlyozzák a közleményben, amelyben kiemelik, hogy a világban jelenleg zajló koronavírus-járvány is megmutatja azt, hogy figyelnünk és vigyáznunk kell magunkra, egymásra, a Földre és a vízkészletünkre.

Az idei, 50. Föld napja kezdeményezés egyik kiemelt témája a biológiai sokféleség megőrzése. Mint írják, az emberiség túlterjeszkedése rendkívüli módon megterheli a világot, túlságosan sokat fogyasztunk és túlságosan sok területet foglalunk el évről évre, derül ki a WWF jelentéséből.

A MaVíz felhívja a figyelmet ezen a napon arra, hogy bánjunk úgy a vízzel, hogy az a következő generációk számára is elérhető legyen, legyünk tudatosak ebből a szempontból is.



Az E.ON Hungária Zrt. MTI-hez kedden eljuttatott közleménye szerint a Föld napjára az E.ON digitális tananyagot ajánl. Mint írják, az EnergiaKaland programmal és a hozzá tartozó digitális anyagokkal segít a tanároknak és a diákoknak, hogy a környezetismeret és az energiatudatosság témájában minden korosztály számára otthonról is elérhető, változatos feladatokat találjanak.

A program célja, hogy a gyerekeket modern és kreatív eszközökkel energia- és környezettudatosságra nevelje, és segítse őket abban, hogy később felelősen és tudatosan döntsenek a mindennapi életben arról, hogyan használják a rendelkezésükre álló erőforrásokat. A diákok a legfontosabb adatok és tények megismerésén kívül az energia előállításával, elosztásával és felhasználásával kapcsolatos feladatokban virtuális döntéseket is hozhatnak és szembesülhetnek ezek hatásaival is.

Az EnergiaKaland weboldala (http://www.energiakaland.hu/) 5-től 18 éves korig kínál interaktív játékokat, ismertetőket és feladatokat a gyerekeknek, a szülők és a tanárok számára pedig letölthető kézikönyveket és más segédanyagokat az oktatáshoz.

Címkék: csap, csapvíz, minőség, víz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.