Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Május 25. 05:00, szombat | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kiszivárgott a hír: megszűnhet a deficiteljárás Magyarországgal szemben

Kiszivárgott a hír: megszűnhet a deficiteljárás Magyarországgal szemben

A Bloomberg és a Bruxinfo értesülése szerint biztosra vehető, hogy a Magyarországgal szemben a túlzott mértékű hiány miatt folyó eljárás megszüntetését fogja javasolni jövő szerdán az Európai Bizottság. Minden jel arra mutat, hogy a magyar kormány által nemrég bejelentett 'három fokozatból” álló csomag meggyőzte a Bizottságot arról, hogy idén és jövőre is a 3 százalékos referenciaszint alatt marad a deficit.

Bár a háromlépcsős magyar terv utolsó fokozata egy új reklámadó kivetésével és három másik ágazati adó (bankadó, energiaadó és a pénzügyi tranzakciós illeték) megemelésével aligha nyeri el a Bizottság tetszését, ez a minőségi kifogás nem változtat azon a következtetésen, hogy Magyarország megtette a szükséges erőfeszítéseket és hathatós lépéseket tett a túlzott mértékű hiány felszámolására – írják a Bruxinfo információi alapján a Quaestor elemzői. A BruxInfo forrásai arra számítanak, hogy május 29-én várhatóan öt másik tagállammal együtt a Magyarország ellen folyó eljárás megszüntetését javasolja majd az Európai Bizottság.

Martonyi János külügyminiszter derűlátó azzal kapcsolatban, hogy a Magyarország elleni túlzottdeficit-eljárás megszüntetését javasolhatja az Európai Bizottság. Úgy fogalmazott: 'várjuk meg a szerdát, akkor az Európai Bizottság közzéteszi a javaslatát, és ezt követően a tanács fog végleges döntést hozni majd júniusban'.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).