Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Augusztus 08. 08:16, hétfő | Belföld
Forrás: mti/fotó:facebook.com/budaivaroltalmazo

Kihirdették a Cseh Tamás művészeti pályázat győzteseit

Kihirdették a Cseh Tamás művészeti pályázat győzteseit

Harmincegy pályamunka közül választotta ki a szakmai zsűri és a közönség a Budai Vároltalmazó Közalapítvány által meghirdetett Cseh Tamás művészeti pályázat legjobb alkotásait, amelyeket vasárnap hirdettek ki.

A művészeti pályázat célja az volt, hogy az 1. kerület egykori lakója, Cseh Tamás emlékét ápoló és szellemi örökségét képviselő képzőművészeti alkotások szülessenek. A felhívás nem szabott tartalmi kereteket, ennek megfelelően sokféle, meglepően izgalmas, érdekes alkotás jutott a döntőbe - idézi fel szervezők által az MTI-hez vasárnap eljuttatott közlemény.

A Budai Vároltalmazó Közalapítvány felhívására 31 pályamunka érkezett be, a szakmai zsűri ezek közül választotta ki a legjobb tíz alkotást, majd ezek közül került ki a legjobb, díjazásra érdemes három mű.

A zsűri tagjai Előd Ágnes szobrász; Szurcsik József képzőművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektorhelyettese; Révész Emese művészettörténész; Cseh András kutató képzőművész, Cseh Tamás fia; Váradiné Naszályi Márta, az 1. kerület polgármestere; Salgó Viktória kulturális menedzser, énekes, dalszerző, valamint Csengey Balázs, a Cseh Tamás Archívum kutatója voltak.

A pályázat első díját Lévay Jenő A telihold dalai - Egyszer használatos homokóra Cseh Tamásnak című alkotása nyerte, a második helyen Tóth Xénia Bárány az üres lakásban című fotográfiája végzett, a harmadik pedig Mayer István Cseh Tamás című domborműve lett.



A szervezők a közönséget is bevonták a döntésbe, a második fordulóba került alkotásokra bárki leadhatta szavazatát.

A Vároltalmazók Facebook-oldalán 2710 szavazat érkezett az alkotásokra. A közönségdíjat 1041 szavazattal Szentgyörgyvölgyi Gábor Plakát Cseh Tamásnak című alkotása nyerte el.

A pályaművek fotóit a Budai Vároltalmazó Közalapítvány Facebook-oldalán, az eredeti alkotásokat pedig augusztus végéig a Budavári Önkormányzat aulájában tekinthetik meg az érdeklődők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.