Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Szeptember 13. 15:59, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kiemelt üzem lett a kapuvári húskombinát

Kiemelt üzem lett a kapuvári húskombinát

Kiemelt jelentőségű vállalattá nyilvánítja a kaposvári húskombinátban érintett mindkét céget a kormány - közölte a Kormányszóvivői Iroda szerdán. A lépést az indokolja, hogy a kapuvári húskombináttal kapcsolatban súlyos pénzügyi visszaélések gyanúja merült fel a korábbi felelőtlen garanciavállalások okán.

A helyzet tisztázása és a munkahelyek megvédése miatt a kormány megteszi a szükséges lépéseket és nemzetstratégiai szempontból kiemelt jelentőségű vállalattá nyilvánítja, a húskombinátban érintett mindkét céget - derül ki a szóvivői iroda közleményéből. A két érintett cég a Kapuvári Hús Zrt. és a Kapuvári Bacon Húsipari Kft.

Szerdai számában a Kisalföld arról írt, hogy többhetes termeléscsökkenés után leállt a négyszáz embert foglalkoztató kapuvári húsgyár. A cikk szerint a Kapuvári Hús Zrt. közgyűlését – amelytől a dolgozók komoly eredményeket vártak - e hét elejéről szeptember 27-ére halasztották; a hazaküldött alkalmazottak a telefonhívást várják a munka újraindulásáról.

Nem állt le, ám jelentősen csökkentette termelését a Kapuvári Hús Zrt. - közölte Pászli Tibor, a Húsipari Dolgozók Szakszervezetének alelnöke, a gyár érdekképviseleti vezetője az üzem előtt az MTI-nek nyilatkozva szerdán. Konkrétumok említése nélkül azt mondta, lényegesen kevesebb alapanyag érkezik és késztermék távozik az üzemből. Folyamatosan cserélődik, hogy kiket hívnak be munkára. Tájékoztatása szerint a termelés csökkentése aggodalomra ad okot, mivel szeretnék a 400 munkahelyet és az üzleti partnereket megtartani. 'Én úgy tudom, hogy a tulajdonosnak is ez az akarata' - tette hozzá. Közlése szerint hetek, hónapok óta folynak tárgyalások a cég jövőjéről, a nemrégiben történt tulajdonosváltással pedig felgyorsultak az események.

A tárgyalások céljaként azt jelölte meg, hogy a négyszáz embernek megfelelő munkamennyiség kerüljön ebbe a gyárba. Erre a társaság meglévő piacai és szerződései komoly esélyt adnak - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: