Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Június 07. 11:01, kedd | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: mti

Kétnapos ülést kezd a parlament

Kétnapos ülést kezd a parlament

Kétnapos ülésbe kezd kedden a parlament, napirend előtt felszólal az ukrán nemzetiségi szószóló.

A 13 órakor kezdődő ülés elején napirend előtti felszólalások hangzanak el; ötperces időkeretben szót kap Grexa Liliána ukrán nemzetiségi szószóló is.

A napirend elfogadása után az interpellációk következnek, majd az azonnali kérdések és válaszok, valamint a kérdések hangzanak el.

A parlament tárgyalja azt a nemzetközi szerződést, amelynek révén az uniós taggá vált Horvátország csatlakozik az EU és Közép-Amerika közötti társuláshoz. Az Országgyűlésnek az erről szóló jegyzőkönyvet ki kell hirdetnie.

A napirenden szerepel egy 1988-as, Magyarország és Ausztria közötti beruházásvédelmi megállapodás megszüntetése is. Ennek indoka az uniós jognak történő megfelelés, mivel az unió bírósága szerint az EU-n belüli kétoldalú beruházási megállapodásokban szereplő választottbírósági kikötések aláássák az uniós szerződések által biztosított jogorvoslati rendszert.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről