Városlista
2024. április 13, szombat - Ida

Hírek

2024. Február 20. 09:16, kedd | Kék hírek
Forrás: Police.hu

Két nőre is rátámadt ez az ember

Két nőre is rátámadt ez az ember

Egy héten belül két nőre támadt rá az a férfi Tatabányán, akit a rendőrök elfogtak és őrizetbe vettek.

A rendőrségre február 9-én kora reggel érkezett bejelentés, miszerint ismeretlen tettes Tatabányán rátámadt egy nőre. Ütlegelte és a földre lökte a sértettet, és szexuális cselekményre akarta rávenni. Miután ez nem sikerült, elvette a nőnél lévő pénzt, majd elmenekült. Amint a helyi rendőrök tudomást szereztek az esetről, azonnal forró nyomon indultak az elkövető után. Éjjel-nappal, minden eszközt bevetve dolgoztak azon, hogy kézre kerítsék a tettest.

Az áttörést egy hét múlva sikerült elérni, amikor február 16-án újabb hasonló esetről érkezett bejelentés. A férfi ezúttal is erőszakoskodott a sértettel, aki ellökte magától támadóját, és elfutott a helyszínről. Azonnal bejelentést tett a rendőrségen, és részletes személyleírást adott támadójáról. Az előző esetet követően begyűjtött információkat kiegészítve az új adatokkal a nyomozás új lendületet vett. Információik alapján a második bűncselekmény napján a tatabányai nyomozók elfogták a 25 éves helyi férfit. A V. Kristóf lakásán tartott kutatás során a rendőrök megtalálták azt a hátizsákot is, ami a második támadáskor nála volt, és amiről a sértett szintén leírást adott.

V. Kristóf ellen szexuális erőszak bűntette és annak kísérlete, valamint kifosztás bűntett gyanúja miatt indult eljárás. A férfit a nyomozók kihallgatását követően őrizetbe vették. Kezdeményezték letartóztatását, amit a bíróság február 19-én el is rendelt.

A vármegye nyomozói továbbra is kiemelt feladatuknak tekintik, hogy a hasonló jellegű bűncselekményeket a lehető leggyorsabban felderítsék, és elfogják azok elkövetőit.

Címkék: rendőrségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.

2024. Április 08. 11:31, hétfő | Kék hírek

Három hónap alatt 9 alkalommal előzött meg illegális gyorsulási versenyt a Pest vármegyei rendőrség

Az év első három hónapjában 9 alkalommal előzött meg illegális gyorsulási versenyt a rendőrség Pest vármegyében.

2024. Április 05. 09:35, péntek | Kék hírek

Elfogtak egy portugáliai gyilkosság miatt keresett pakisztáni férfit Budapesten

Elfogtak Budapesten egy 19 éves pakisztáni férfit, akit emberölés miatt kerestek a portugál hatóságok - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) pénteken a police.hu oldalon.