Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. November 30. 09:02, szerda | Belföld
Forrás: mti

Két halálos tűzeset is volt az éjszaka

Két halálos tűzeset is volt az éjszaka

Két halálos lakástűz is történt keddről szerdára virradó éjjel: egy ember a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Nyíriben, egy másik pedig Pécsen halt meg - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Azt írták, hogy kedden huszonhárom óra körül érkezett a katasztrófavédelemhez jelzés, amely szerint Nyíriben tűz miatt életét vesztette egy ember. A tűzoltóegység egy Kossuth Lajos úti családi házhoz vonult ki, amelynek egyik szobájában egy ágy égett.

A tűzoltók a két négyzetméteren izzó részeket eloltották, azonban az ágyban fekvő ember életét már nem lehetett megmenteni.

A tüzet feltehetőleg dohányzás okozta, a pontos körülményeket tűzvizsgálat során fogják feltárni - írták.

Közölték azt is, szerdán hajnali négy órakor egy pécsi sorházban keletkezett tűzről érkezett bejelentés a katasztrófavédelem műveletirányítási központjába. A háromlakásos Hársfa úti sorház egyik harminc négyzetméteres lakásában keletkezett tűz, két szoba teljes egészében égett, az ott felhalmozott szemét és bútorok kaptak lángra.

A tűzoltók oltás közben egy holttestet találtak, a szomszédos lakásból pedig két embert és egy kutyát mentettek ki. A tűz pontos keletkezési helyét, idejét és okát vizsgálják.

Az OKF felhívta a figyelmet arra, hogy a hasonló tragédiák füstérzékelő készülékek használatával elkerülhetők lennének.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.