Városlista
2021. október 19, kedd - Nándor

Hírek

2021. Szeptember 03. 12:02, péntek | Kék hírek
Forrás: mti - fotó: police.hu

Két embercsempészt és huszonhat határsértőt tartóztattak föl Apostagnál és Bácsalmásnál

Két embercsempészt és huszonhat határsértőt tartóztattak föl Apostagnál és Bácsalmásnál

Két csoportban huszonhat határsértőt és két embercsempészt tartóztattak föl a rendőrök Apostagnál és Bácsalmásnál - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu oldalon.

A tájékoztatás szerint hajnalban Apostag külterületén, az 51-es számú főúton egy 24 éves német férfi vezette kisbuszban tíz, magát szír állampolgárnak valló embert találtak a rendőrök.

Nem sokkal később Bácsalmás közigazgatási területén a Bácsbokod Határrendészeti Kirendeltség egyenruhásai egy személygépkocsit állítottak meg, amit egy 29 éves moldáv férfi vezetett. A járműben tizenhat, magát ugyancsak szír állampolgárnak valló külföldit találtak a rendőrök.

A csoportok tagjai sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A két sofőrt előállították a rendőrök. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indít eljárást velük szemben, és kezdeményezte letartóztatásukat.

A migránsokat a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz - írta a rendőrség.

Címkék: migráns, rendőr

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 18. 12:07, hétfő | Kék hírek

Öttagú kábítószer-kereskedő bandára csaptak le a rendőrök

Öttagú kábítószer-kereskedő bandára csaptak le a rendőrök a fővárosban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu-n.

2021. Október 17. 15:09, vasárnap | Kék hírek

Még a saját anyját is kirabolta

Az óbudai nyomozók lezárták a férfi ügyét, aki a gyanú szerint a HÉV-en telefonokat lopott, és saját anyját is kirabolta.

2021. Október 17. 12:06, vasárnap | Kék hírek

Kamera miatt törte be az autó szélvédőit

A gyöngyösi rendőrök vádemelést javasolnak.

2021. Október 16. 19:07, szombat | Kék hírek

Előbb megverte, majd kirabolta ismerősét

A nyomozók a 21 éves férfit őrizetbe vették.