Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2023. Február 07. 09:04, kedd | Belföld
Forrás: NAV

Kelet-Magyarország egyik meghatározó élelmiszerláncának tulajdonosára csapott le a NAV

Kelet-Magyarország egyik meghatározó élelmiszerláncának tulajdonosára csapott le a NAV

A milliárdos vállalkozóra balatoni villájában csapott le az adóhatóság.

Közismert, kelet-magyarországi élelmiszerlánc- és szállodatulajdonos, valamint ügyvédje ellen pénzmosás és költségvetési csalás gyanúja miatt javasolt vádemelést a NAV. A vállalkozó két év alatt 7,4 milliárd forint osztalékot vett fel vállalkozásaiból, ami után nem fizetett adót. A milliárdos üzletember és ügyvédje mellett cégcsoportjának ügyvezetői is a vádlottak padjára ülhetnek.

Kelet-Magyarország egyik meghatározó élelmiszerláncának tulajdonosa 2017-ben és 2018-ban több gazdasági társaságtól 7,4 milliárd forint osztalékot vett fel. Ügyvédje segítségével szerzett az Egyesült Arab Emírségekben szerzett letelepedési engedélyt, hivatalos lakcímet, valamint arab és ciprusi fedővállalkozások alapításában is közreműködött, hogy elkerülje az 1,1 milliárd forint személyi jövedelemadó befizetését Magyarországon. A nyomozás azonban kiderítette, hogy a vállalkozó külföldi életvitele csak álca, valójában itthon él, Magyarországról irányítja üzleteit, így itthon adót kell fizetnie.

A széleskörben lefolytatott vizsgálat bebizonyította továbbá, hogy a 800 munkavállalót foglalkoztató milliárdos üzletember 2014-től 2018-ig dolgozói fizetését számos esetben „feketén” egészítette ki, hogy csökkentse a fizetendő közterheket. Ebben, a közvetlen irányítása alatt álló cégcsoport ügyvezetői tevékenyen közreműködtek, ennek okán elszámoltatásuk nem maradt el.

A számos élelmiszer-áruház és egy hajdúszoboszlói négycsillagos wellnesshotel tulajdonosát, a letartóztatás előtt balatoni villájában fogták el a NAV nyomozók. A költségvetést ért kár teljes egészében megtérült ingatlanok zárolásával és önkéntes befizetéssel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.