Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. November 28. 07:38, hétfő | Sport
Forrás: mno.hu

Józsi: Így terveztük

Józsi: Így terveztük

A Ferencváros középpályása szerint a terv szerint mentek a dolgok Diósgyőrben, csapata pedig fejlődő tendenciát mutat.

Gratulálok a győzelemhez! Hogy értékeled a meccset?

Köszönjük! Az első félidőben egy szögletből és egy távoli lövésből szerzett góllal ment a Diósgyőr, de a második játékrészben megfordítottuk a találkozót. Így terveztük, rengeteg néző előtt, jó játékkal akartunk nyerni.

Rados sérülten vállalta a játékot. Nem kellett volna több távoli lövéssel tesztelni?

Nem tudtuk. A félidőben értesültünk a sérüléséről, a szünetben az öltözőben beszéltünk róla, hogy többet próbálkozzunk távolról.

Nem nagyon kerültetek hátrányba mostanában, most viszont kétszer is, de fordítottatok. Détári Lajos mentálisan felkészítette erre a csapatot?

Tisztában voltunk vele, hogy előbb-utóbb gólt kapunk, nem foglalkoztunk vele különösebben. A futballban benne van a hiba, sajnos most kétszer is hibáztunk hátul, de ugyanúgy tettük a dolgunkat, mint eddig. Éreztük azt a pályán, hogy uraljuk a játékot, vannak lehetőségeink. Tudtuk, azon múlik a meccs, hogy a második félidőben belőjük-e a helyzeteket.

Gólpasszod begyakorolt figura volt Somaliával vagy csak improvizáltatok?

Nem volt begyakorolt. Mivel a diósgyőriek nem akartak kimozdulni, korábban is többször próbáltam vakon, érzésből belőni a labdát a csatárok elé, mert gyorsabbak voltak a védőknél. Ez helyzetfelismerés volt. Láttam, hogy nem figyelnek a diósgyőri védők, Somalia bemozgott üres területre és odatettem neki a labdát. Többször is próbáltam hamar adni, üresbe passzolni, de nem mindig sikerült. Lényeg, hogy egyszer gól született belőle.

Győzelem Diósgyőrben, kilencedik hely a tabellán. Elégedett vagy?

Nem nézem a tabellát, csak a pontokat számolom. Nem úgy sikerült az ősz, ahogy elterveztük, nagyon sok vereséget szenvedtünk. Most az utolsó hat mérkőzésünkön szereztünk 14 pontot. Fejlődő tendenciát mutatunk, mindig a következő meccsekre koncentrálunk és bízunk benne, hogy a sikerek sem fognak elmaradni. Tavasszal van még 13 mérkőzésünk, ki kell belőle hozni a maximumot, az év végén pedig meglátjuk mire lesz elég.

fotó: Baróczi János

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.