Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Október 10. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Jön az államosítás neheze

Jön az államosítás neheze

A szakrendelők államosítása nagy falatnak ígérkezik. Még mindig rendezetlen annak a négy kórháznak a sorsa, amelyeket az állam átvett ugyan az önkormányzatoktól, de működtetőjük jelenleg is valamely magáncég - írja a Világgazdaság

Ezeknek a gazdasági társasági formában működő kórházaknak a működtetését még jóval az államosítás előtt adta ki az önkormányzat különféle cégeknek. A Világgazdaság úgy tudja, a gyöngyösi, az ózdi, a várpalotai és a nagyatádi kórház esetében jelenleg is zajlanak a tárgyalások arról, hogyan kerülhetnének teljes egészében állami fennhatóság alá. Ez az ott dolgozók számára különösen fontos lenne, ugyanis ők ugyanis mindaddig kimaradnak a béremelésből, amíg nem lesznek állami alkalmazottak.

A járóbeteg-ellátás 2013 január elsejétől esedékes állami kézbe vétele még nagyobb falat lesz, és könnyen megakaszthatja az egészségügyben eddig gyakorlatilag zavartalanul zajlott államosítási hullámot. A Magyar Járóbeteg Szakellátási Szövetség tudomása szerint ugyanis jelenleg összesen 430 szolgáltatónak van szerződése járóbeteg-szakellátásra az egészségbiztosítóval. Ezek közül eddig csak azok kerültek állami fennhatóság alá, amelyek kórházhoz integráltan működtek, illetve négy szakrendelő Pest megyéből.
További részletek a mai Világgazdaságban

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: