Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Július 20. 09:07, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Jelentős késések a Budapest-Székesfehérvár vasútvonalon

Jelentős késések a Budapest-Székesfehérvár vasútvonalon

Egy sérült biztosítóberendezés miatt jelentős, 70-80 perces késések várhatók a Budapest-Székesfehérvár vasútvonalon - közölte Both Ferenc, a Mávinform sajtóügyeletese pénteken az MTI-vel.

Közleménye szerint a késések oka, hogy reggel, Tárnok állomáson Székesfehérvárra közlekedő személyvonat az állomásra érkezve megrongálta a biztosítóberendezést. A MÁV Zrt. szakemberei azonnal megkezdték a hiba kivizsgálását és elhárítását.
A feltorlódások és a szerelvényfordulók miatt a menetrend szerinti közlekedés csak a déli órákra állhat helyre - írta Both Ferenc.
Emellett a csütörtök éjszakai viharos időjárás is több vasútvonalon okozott károkat. A Budapest-Kunszentmiklós-Tass-Kelebia vasútvonalon Kunszentmiklós-Tass és Soroksár között ugyanakkor még tart a vihar utáni kármentesítés.
A főváros felett átvonuló vihar miatt egy időre lezárt Budapest-Nyugati pályaudvar viszont újra indít és fogad vonatokat, és mostanra az esztergomi, a váci, a szobi, a ceglédi, a szegedi és a lajosmizsei vonalon is megindult a közlekedés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.