Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Október 25. 15:20, péntek | Belföld
Forrás: InfoVáros

Ismét listázott a Gault & Millau

Ismét listázott a Gault & Millau

A hazai szálláshelyek évről évre jobban szerepelnek a nemzetközi felmérések rangsorában, hiszen az év elején a Holidaycheck.de, és a TripAdvisor nemzetközi turisztikai portál is több itthoni szállodát a világ legjobbjai közé választott. Ilyen nemzetközi sikereket elsősorban a fővárosi szállodák értek el, mint a Four Seasons Hotel Gresham Palace vagy a Le Meridien Budapest, azonban egyetlen vidéki szállodaként a tarcali Andrássy Rezidencia Wine & Spa is az ország 25 legjobbja között kapott helyet.

A világ egyik legbefolyásosabb gasztronómiai kalauza a Gault & Millau 1961 óta jelenteti meg kiadványait. A Párizsból induló, és a vendéglátást kemény és szakszerű kritikákkal megreformáló magazin az egész világ konyhaművészetére és vendéglátóiparára nagy hatást gyakorolt.

A napokban – második alkalommal – jelent meg a Gault & Millau, magyar vendéglátást értékelő kalauza, mely három fő fejezetből áll: szállodák, éttermek és borászatok. Az 518 szálloda tesztjeit, és leírásait különböző szempontok szerint csoportosítva tekinthetjük meg. A pontozás ugyan szakmailag a Michelin Guide értékeléséhez hasonló, számszerűen a francia iskolai osztályzást követve 1-20 pontig terjedő skálán történik, melyen a 20 pont az elméleti tökéletességet jelképezi. Az ismert turisztikai portálokon azonban az értékeléseket a beérkezett szavazatok alapján állítják össze, míg a Gault & Millau független, anonim értékelők benyomásai alapján pontoz. Az értékelésnél semmilyen stílust nem részesítenek előnyben, legyen akár klasszikus, akár modern.

A készítők külön rangsorolták a fővárosi, kelet- és nyugat- magyarországi, valamint wellness szállodákat.

A Four Seasons Hotel Gresham Palace***** lett az első a budapesti szállodák közül, míg a keleti országrész legjobbjai között a tarcali Andrássy Rezidencia Wine & Spa***** végzett az élen, mely egy másik kategóriában a Wellness hotelek között második helyezést ért el. Itt a Spirit Hotel Thermal Spa***** lett az idei győztes. Ugyanezen tízes lista szereplője a Mórahalmi Hotel Colosseum**** amely a város termálfürdőjével együtt kínál speciális csomagokat a szállóvendégeinek.

Andrássy Rezidencia Wine & Spa*****

A siker titka a minőségi szolgáltatás és vendégközpontú kiszolgálás – véli Kerek Péter, az Andrássy Rezidenciát és a Hotel Colosseumot is üzemeltető Accent Hotel Management marketing vezetője – az Andrássy Rezidencia a kiadvány első számában is sikert aratott és az újabb díj egyben megerősítést jelent, hogy nem szabad kompromisszumot kötni a színvonal rovására.

A szintén az Accent által menedzselt hévízi Lotus Therme Hotel & Spa ***** harmadik helye a Wellness Hotelek országos listáján valamint előkelő helyezése a nyugat-magyarországi hotelek sorában szintén visszaigazolás az üzemeltető számára. A dunántúli szállodák között ezúttal a Relais & Châteaux Hertelendy végzett a lista első helyén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.