Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2013. Február 22. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mno.hu

Ilyen képet ad a Google okosszemüvege

Ilyen képet ad a Google okosszemüvege

Már hanggal is parancs adható a Google legújabb fejlesztésének, a Google Glass névre keresztelt okos szemüvegnek. A szerkezet természetesen internetkapcsolattal is rendelkezik.

Tesztelőket keres új fejlesztéséhez, Google Glass névre keresztelt okosszemüvegéhez az Egyesült Államokban az internetes keresőóriás. Az internetkapcsolattal rendelkező szemüvegszerű szerkezet egyik oldalára erősítenek egy apró képernyőt az információk megjelenítésére.

Google Glass: okostelefon után okosszemüveg

A „szemüvegnek” hanggal is adható parancs, hogy készítsen fotót vagy videofelvételt a látottakról, küldje el vagy ossza meg a felvételt interneten keresztül, mutasson időjárás-jelentést vagy akár útvonaltervet.

Az érdeklődők online jelentkezhetnek a szemüveg kipróbálására. A lehetőséget honlapján hirdette meg a Google, arról azonban nem közölt információt, hány készülék áll rendelkezésre. Az mindenesetre biztos, hogy a szerencséseknek is 1500 dollárt (mintegy 327 ezer forintot) – plusz áfát – kell fizetniük a fejlesztés teszteléséért.

A Google Glass okosszemüvegnek hanggal is adható parancs.
A Google Glass okosszemüvegnek hanggal is adható parancs.
Fotó: Europress/AFP

A Google Glass projekttel Sergey Brin társalapító személyesen foglalkozik. Célja, hogy az okosszemüveg olyan zökkenőmentesen integrálódjon a hétköznapokba, ahogy az okostelefonok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el

2024. Április 30. 06:00, kedd | Belföld

Látványos fotókon a Magyar Honvédség gyakorlata