Hírek
2012. Április 05. 14:05, csütörtök |
Belföld
Forrás: OrientPress
Ilyen az igazi húsvéti sonka

Főtt, füstölt termékek egész évben kaphatók, de az igazi húsvéti sonka ezektől eltérő.
Leginkább a parasztsonkát érdemes keresni, ami darabolt combból áll, hideg füstölésű és nem tartalmaz adalékanyagot - mondta az InfoRádiónak a Húsipari Kutatóintézet főmunkatársa. Nagy Sándorné hozzátette: ez az igazi húsvéti áru, de ugyanakkor ez a legdrágább kategória.
Lehet kapni olyan sonkát is, ami eleve meg van főzve, míg a forró füstölésű sonka hasonlít a főtt sonkához, a vásárlók nehezen tudják megkülönböztetni - emelte ki a szakértő.
Arra is figyelni kell, mi olvasható a címkén. Megengedett, különböző mennyiségű páclevet vigyenek be, csak tájékoztatni kell a fogyasztót arról, hogy a sonkában mennyi a hústartalom - fejtette ki Nagy Sándorné. A főmunkatárs szerint a hagyományos sonkán nincs ez feltüntetve, mert abban csak hús van. Minél több a páclé, annál olcsóbb a készítmény - tette hozzá.
OrientPress Hírügynökség
Ezek érdekelhetnek még
2025. Szeptember 06. 09:15, szombat | Belföld
Szijjártó Péter: Magyarország azért vásárol orosz kőolajat, mert nincs más lehetősége
Magyarország azért vásárol nyíltan orosz kőolajat, mert nincsen más lehetősége, míg más európai országok azért vásárolnak titokban, kerülőúton orosz kőolajat, mert az olcsóbb
2025. Szeptember 06. 09:14, szombat | Belföld
Szalay-Bobrovniczky Kristóf: az Adaptive Hussars 2025 gyakorlat demonstrálja azt a képességet, ahová a honvédség eljutott
2025. Szeptember 05. 07:59, péntek | Belföld
Szijjártó Péter elutasította lengyel kollégája, Radoslaw Sikorski újabb bírálatát
A magyar külügyminiszter szerint nem \"játszik más csapatban\"!