Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. December 22. 10:32, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Idén rekord mennyiségű adomány érkezett a Mikulásgyárba

Idén rekord mennyiségű adomány érkezett a Mikulásgyárba

Rekord mennyiségű, több mint 125 ezer kilogrammnyi adomány érkezett idén a Mikulásgyárba, amelynek a fővárosi Lurdy Házban található gyűjtőhelye december 23-án is nyitva tart

- közölte Zsolnai Endre, a Mikulásgyár főszervezője csütörtökön az MTI-vel. Az összegzés felidézi, hogy szerdán ugyan hivatalosan bezárt a Mikulásgyár, de a Lurdy Házban lévő gyűjtőpont pénteken 18 óráig még fogadja az adományokat. A rendkívüli nyitvatartásra azért van szükség, mert a fővárosaik adakozókedve a karácsony közeledtével egyre nő.

A közlemény kitér arra, hogy idén rekord mennyiségű, már több int 125 ezer kilogrammnyi adomány érkezett a Mikulásgyárba és ez a mennyiség még nőni fog, mert a postákon feladott adományok egy része még nem érkezett be. Idén egyébként a Mikulásgyár külföldről is sok adományt kapott. Az első Norvégiából érkezett, az utolsó pedig várhatóan Japánból, a Toyota gyárából érkezik.

Idén mintegy 200 ezer ember kereste fel a Mikulásgyár vidéki - debreceni, nagykanizsai, kaposvári, miskolci, szegedi, szolnoki és Zala megyei, valamint két fővárosi - gyűjtőpontjait, ahol a gyerekeket programokkal is várták.

A Mikulásgyár által összegyűjtött adományokat a Magyar Posta szállítja a Magyar Vöröskereszt központjába, a szervezet a rászorulóknak juttatja el az ajándékokat.

Az idei rekordmennyiségű adománnyal egyébként meghaladja az egymillió kilogrammot a Mikulásgyár által az elmúlt 12 évben összegyűjtött adományok súlya - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.