Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Március 07. 13:51, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Holtnak nyilvánított magyar nő igényelt útlevelet Hágában

Holtnak nyilvánított magyar nő igényelt útlevelet Hágában

Holtnak nyilvánított nő igényelt új útlevelet Magyarország hágai konzulátusán, ezért a Somogy Megyei Főügyészség Közjogi Szakága eljárást kezdeményezett a holtnak nyilvánításáról szóló végzés hatálytalanításáért

– tájékoztatta a főügyészség az MTI-t csütörtökön. Azt írták: a nő édesanyja 2008-ban kérte jelenleg 39 éves gyereke holtnak nyilvánítását a bíróságon. Az anya azzal érvelt, hogy az 1990-es évek végén csecsemőotthonban hagyott gyereke később ismeretlen helyre, feltehetően külföldre távozott, és azóta nem adott magáról életjelet. A bíróság a kérelmet megalapozottnak találta, ezért a nőt holtnak nyilvánította.

A holtnak nyilvánított nő 2018 októberében megjelent a hágai konzulátuson, hogy új útlevelet csináltasson. Azt mondta, 1998-ban távozott külföldre, azóta nem járt Magyarországon, nincs kapcsolata a családjával.

Címkék: útlevél, holt, magyar,

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről