Városlista
2024. április 14, vasárnap - Tibor

Hírek

2023. Augusztus 16. 13:00, szerda | Belföld
Forrás: MTI

HM: magasabb ösztöndíjat és ingyenes étkezést kapnak a honvéd kadétok

HM: magasabb ösztöndíjat és ingyenes étkezést kapnak a honvéd kadétok

Budapest, 2023. augusztus 15., kedd (MTI) - A kormány magasabb ösztöndíjat és ingyenes étkezést biztosít a honvédelmi iskolákban, azaz a honvédelemi tárca irányítása alá tartozó köznevelési és szakképző intézményekben tanulóknak. Az erről szóló kormányrendelet a hétfői Magyar Közlönyben jelent meg - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) kedden az MTI-vel.

Azt írták, a kadétok a kilencedik évfolyam második felétől - tanulmányi átlaguktól függően - havi 16-67 ezer forint közötti ösztöndíjban részesülnek majd.
Az ösztöndíjak február 1-ig visszamenőlegesen módosulnak, a különbözetet egy összegben, a módosítás kihirdetését követő 60. napig térítik meg a tanulóknak - tették hozzá.
Közölték azt is, hogy a honvédelemért felelős miniszter fenntartói irányítása alá tartozó köznevelési és szakképző intézmény tanulói szeptember 1-jétől ingyenes étkeztetést is kapnak.
A közleményben idézték Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi minisztert, aki azt hangoztatta, hogy "a fiatalok egyre nagyobb számban mondanak igent a haza szolgálatára és mi ezt az elkötelezettséget támogatni akarjuk".
A kormány minél többrétű támogatást szeretne nyújtani a honvédelem ügye iránt érdeklődő fiataloknak, mert "az ország védelméhez nemcsak modern eszközökre, hanem jól felkészült és helyes erkölcsi alapállású és hazafias szemléletű fiatalokra van szükség" - mondta a miniszter.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 13. 06:00, szombat | Belföld

MÁV: tavaszi utómunkálatokkal fejeződik be a győri fővonal felújítása

Tavaszi utómunkálatokkal fejeződik be a győri vasúti fővonal felújítása, emiatt több ütemben módosul a menetrend a következő hónapokban - közölte a MÁV Zrt. pénteken az MTI-vel.

2024. Április 12. 14:18, péntek | Belföld

KSH: az ipari termelés 1,8 százalékkal nőtt februárban

2024 februárjában az ipari termelés volumene 1,8 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 1,4 százalékkal emelkedett

2024. Április 12. 14:13, péntek | Belföld

Megérkezett Magyarországra az első magyar KC-390 katonai szállítórepülőgép

Megérkezett Magyarországra az első magyar KC-390 katonai szállítórepülőgép

2024. Április 12. 09:48, péntek | Belföld

Hétfőn jár le a gépjárműadó befizetésének határideje

Április 15-én éjfélig lehet befizetni a gépjárműadót.