Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Július 18. 14:09, kedd | Külföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Hetvenöt éve eltűnt házaspár múmiáját találták meg a svájci Alpokban

Hetvenöt éve eltűnt házaspár múmiáját találták meg a svájci Alpokban

Egy 75 éve eltűnt házaspár tökéletes állapotban mumifikálódott holtteste került elő egy olvadozó svájci gleccseren a Diablerets-hegycsoportban, 2615 méter magasan.

A jégben kiválóan konzerválódott tetemeket egymás közelében találták meg, együtt az ugyancsak tökéletes állapotban fennmaradt cókmókjukkal, a hátizsákokkal, egy karórával, egy könyvvel és egy üvegpalackkal - értesült a Le Matin című genfi lap.

A párra egy sípálya alkalmazottja bukkant hétfő este a lesiklóhely közelében. Az alkalmazott "egy férfit és egy nő talált a második világháború idejéből származó viseletben" - közölte az újsággal a Glacier 3000 sípálya igazgatója.

Bernard Tschannen szerint a pár valószínűleg szakadékba zuhant, mumifikálódott tetemük pedig a globális felmelegedés hatására került elő az olvadó jégből.

A hatóságok DNS-vizsgálatot fognak végezni, de a pár feltételezett gyermekei már biztosak abban, hogy szüleikről, egy 40 évesen eltűnt cipészről és 37 éves feleségéről, egy tanítónőről van szó.

A pár hat gyermekének egyike szerint szüleik 1942. augusztus 15-én indultak el Chandolin faluból a hegyekbe legeltetni az állataikat, és még aznap este haza kellett volna térniük. Két és fél hónapig tartó eredménytelen keresés után a hat gyermeket nevelőszülőkhöz adták.

Matin Marcelin, aki 4 éves volt a pár eltűnésekor, azt mondta, hogy egész életükben szakadatlanul keresték szüleiket, de már nem hitték, hogy valaha is megadhatják nekik a végtisztességet.

Címkék: alpok, házaspár, múmia, svájc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.