Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. November 26. 08:48, szombat | PR
Forrás: (x)

Határidőre készül el a kórház felújítása , bővítése

Határidőre készül el a kórház felújítása , bővítése

Ütemterv szerint halad a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermek Sürgősségi és Baleseti Osztályának felújítása és bővítése.

A több mint 2 milliárd forintos beruházás jelentős része már megvalósult, s a napokban megtörtént a részleges átadás. A kivitelezést végző Jánosik és Társai Kft. szakemberei mindent megtesznek, hogy jövő tavasszal teljesen átadhassák a megújult, korszerűsített létesítményt - tájékoztatott a felújítást végző cég tulajdonosa, Jánosik Lajos.

Több mint 2500 négyzetméteren újítják fel, illetve bővítik a megyei kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjában (GYEK) a sürgősségi, baleseti ellátást. A Gyermek Sebészeti Traumatológiai és Égési Osztály fekvőbeteg részlegének felújítása már be is fejeződött, a műtő részleg komplex rekonstrukciója, felújítása és bővítése pedig jelenleg is folyamatban van.

A projekt egyik legfontosabb eleme a híd, amely a mentőhelikopter leszállópályát és a központi radiológiai ellátást is összeköti a GYEK-kel. Az 50 méteres 120 négyzetméter alapterületű építményt már hónapokkal ezelőtt beemelték. Ez a kórház területén lévő a leghosszabb híd.

A projekt részeként elkészült a sürgősségi betegellátó részleg ambulancia része, ahol hét rendelő kapott helyet. Készen van a traumatológiai, égési és a sebészeti osztály fekvőbeteg részlege is. A gyereksebészet műtőblokkja az, amin még dolgoznak, s tavaszra készül el. Ez egy rendkívül bonyolult egység, mind építészeti, mind pedig az infrastruktúra szempontjából.
Elkészültek azok a 24 órás megfigyelő helyiségek is, ahol összesen hét gyereknek tudnak ágyat biztosítani. Itt azok a betegek kaphatnak helyet, akiket nem szükséges felvenni a GYEK egy-egy osztályára, mert csak rövidebb idejű kórházi kezelésre van szükségük.
A gyermeksürgősségi ellátás fogadórészének kivitelezése, valamint az égési osztály felújítása is tavaly októberben kezdődött el, és mostanra mindkét osztály teljesen elkészült, s már üzemel benne betegellátás.

A fejlesztés második ütemének részeként megújulnak a gyermeksebészeti műtők: három műtőegységet és egy kiemelt kezelőt újítanak fel és bővítenek.

A végéhez közeledő beruházás eredményeként a GYEK új elektromos hálózattal, fűtési és hűtési rendszerrel, csaknem 60 darab nyílászáróval, több tűzgátló ajtóval és ablakkal, 33 darab fotocellás ajtóval az egyik legmodernebb létesítménye lesz a kórháznak. A beruházással, hosszú távon gazdaságosabb és fenntarthatóbb épületkomplexum jön létre.
A kivitelezőknek nehézséget jelent, hogy a munkálatok közben biztosítani kell az épületben zajló zavartalan gyógyítást, betegellátást. A kivitelezési munkák teljes elvégzéséhez mintegy 400 nap áll rendelkezésre, 2023 tavaszára fejeződhet be az építkezés – ismertette Jánosik Lajos.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat

2024. Február 13. 14:59, kedd | PR

K&H: iskolapadba ülhetnek a bankárok

a mesterséges intelligencia forradalmasítja a bankszférát