Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Március 08. 11:18, péntek | Külföld
Forrás: MTI

Hatalmas ehető csokrot készítenek nőnapra Jekatyerinburgban

Hatalmas ehető csokrot készítenek nőnapra Jekatyerinburgban

Kétméteres ehető csokrot készítenek a nemzetközi nőnap alkalmából az oroszországi Jekatyerinburgban.

A nőnapra szánt ehető csokrot az Ural-hegység menti nagyváros megyei piacán a vevők szeme láttára készítik el húsból és zöldségekből. Aligha a diétázók kedvéért, minthogy sült, főtt és füstölt húsokat, szalonnát használnak hozzá, és paradicsommal, olívabogyóval, paprikával és répával díszítik a különleges csokrot.
Az ehető ajándék elkészítésében csupán férfi szakácsok vesznek részt, minthogy nőnapon a hölgyeknek pihenniük kell, így ők ezúttal úgymond megfigyelőként lehetnek jelen - mondta el a jekatyerinburgi piac szóvivője.
A szebbik nem oroszországi képviselőit - immár hagyományosan - a Nemzetközi Űrállomás legénysége: Oleg Novickij, Jevgenyij Tarelkin és Roman Romanyenko köszöntötte elsőként. Dmitrij Medvegyev miniszterelnök pedig - aki előszeretettel használja az internet adta lehetőségeket - az éjszaka a Twitter közösségi oldalon elhelyezett tulipáncsokor fotójával gratulált a tavasz első ünnepén az orosz lányoknak és asszonyoknak.
Oroszországban, így Moszkvában az sem szokatlan, hogy a különböző cégek székházaikra hatalmas köszöntőplakátokat függesztenek ki március 8. alkalmából.
Az orosz fővárosban az ünnepnapon ingyenesen látogathatóak a múzeumok, a pihenőparkokban pedig minden nőnek virágot ajándékoznak - közölte a moszkvai kulturális főosztály.

Címkék: színes-ünnep

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése